Let op: momenteel is de waterstand verhoogd. Wees bijzonder voorzichtig bij onderdoorvaart van bruggen.

Schuitendiep, ter hoogte van Turfsingel 45; in verband met werkzaamheden oponthoud op weekdagen van 07:00 tot 17:00 van:
– ma. 8 juli t/m vr. 2 augustus 2024 en
– ma. 2 september t/m 13 september 2024 (Rijkswaterstaat.2024.04263.0).

Regatta in Leer: 1000 meter hard, slalommen en sprinten

Home » Nieuws » Regatta in Leer: 1000 meter hard, slalommen en sprinten

Regatta in Leer: 1000 meter hard, slalommen en sprinten

Afgelopen weekeinde was het zover. Eindelijk na drie jaar afwezigheid weer de Regatta in Leer. We gingen met een grote groep.20 junioren, 12 senioren, een berg coaches en ouders. Er waren 54 starts voor De Hunze! En we roeiden hard, streden om de medailles. Dat lukte soms net niet, maar vaak ook wel. Er waren uiteindelijk meer dan 20 blikken. Kortom het was geslaagd. Dat kwam natuurlijk niet in de laatste plaats door de bijzonder aangename weersomstandigheden en de meer dan ontspannen sfeer in de Haven van Leer. Wat een leuke Regatta!

Een paar hoogtepunten. De Dames 4x ging er op zaterdag met de winst vandoor en behaalden ook in de nachtsprint over 300 een mooie overwinning. Nienke Mekkes ging er glansrijk met de overwinning vandaar in de Dames skiff over 1000 meter. Lotte Raben en Noor de Witt deden mee aan de slalom op zaterdag en dat bleek een hele uitdaging. Veel junioren behaalden hun eerste medailles in hun soms nog jonge roeicarriere. Dat gold bijvoorbeeld voor IJsbrand Bierman die op zondag in de skiff de 300 meter sprint wist te winnen. Maar dat gold ook voor Douwe Vogel die samen met Oleksii Pishenin op zondag de dubbel twee in het J16 veld wist te winnen. Oleskssi behoorde overigens tot de ‘grootverdieners’ van het weekeinde. Hij behaalde maar liefst 4 overwinningen!

Dat deden ook Lysandros Tsiamparlis en Kasper Eldering. Lysandros pakte met Mats van Slooten biivoorbeeld een mooie overwinning in het sterke J18 2x veld en wist op zaterdag en zondag de skiff te winnen. Daan Munneke pakte op zondag de winst op de 300 meter skiff en roeide samen met Kasper naar twee mooie overwinningen in het J14 2x op de 1000 meter. Ook bij de meiden ‘regende’ het medailles. Voor Kris Kuin, Helena Brand, Femke de Witte en Silke Folkertsma zowel in de 4x als in de M16 2x (Kris en Helena) en M182x (Silke en Femke). Wouter Bolt pakte zaterdag de overwinning op de 1000 meter met Remko Middelberf en zondag met Lysandros op de 300meter sprint. Sprinten deden ook Nout Feenstra, Joris Schoute en Marius de Haas. Gezamenlijk slotend deze drie roeiers met IJsbrand en gestuurd door Kasper de dag af in een spannende race in de J14 4x.

Al met al een hele mooi weekeinde dat mede door de geduldige inzet van Nick Koper als botentransporteur, daarbij vooral geholpen door Rianne, Mats en Brigid, helemaal naar wens verliep. Dank!

Frank de Vries