Update reparatie vlot: het is weer beschikbaar

Home » Nieuws » Update reparatie vlot: het is weer beschikbaar

Update reparatie vlot: het is weer beschikbaar

Update: er bleek wat licht te zitten tussen het plan en de uitvoering ervan. De monteurs hebben de losgekomen planken vastgeschroefd. Dit is een tijdelijke maatregel.

Allflex beraadt zich op een alternatieve oplossing die beter uitvoerbaar is. Dat gaat om twee aspecten: 1. het definitief vastzetten van de planken en 2. het opnieuw in balans brengen van het vlot. We houden jullie op de hoogte.

*-*-*
Het eerdere bericht volgt hieronder

*-*-*
Op woensdag 26 en donderdag 27 oktober zal Allflex reparatiewerkzaamheden verrichten aan ons vlot. Dat heeft gevolgen voor de beschikbaarheid ervan. Over die gevolgen kun je meer lezen in dit bericht.

Wij beseffen ons dat dit bericht kort voor het begin van de werkzaamheden is gepubliceerd. Helaas ontvingen wij pas vandaag, 24 oktober, de definitieve planning van de werkzaamheden. Dat heeft te maken met de zeer beperkte beschikbaarheid van het benodigde werkschip.

Wij zijn nagegaan of het praktisch is om de werkzaamheden uit te stellen. Uiteindelijk hebben wij daar niet voor gekozen. Daar zijn drie redenen voor:

  1. Wij zouden het probleem graag oplossen vóórdat de weersomstandigheden verslechteren.
  2. Het is momenteel relatief rustig op doordeweekse dagen.
  3. Bij uitstel is het onduidelijk wanneer het werkschip weer beschikbaar is

 

Het gaat om het volgende:

  • De omhoogstaande planken worden opnieuw bevestigd, daartoe zal de wijze van bevestiging worden aangepast.
  • De drijvers zullen worden gecontroleerd en opnieuw gebalanceerd.

Woensdag 26 oktober
Op woensdag geldt een vaarverbod. Vanwege de aard van de werkzaamheden kan er geen gebruik worden gemaakt van het vlot. Mogelijk heb je al plannen gemaakt voor een boottraining op woensdag, die boottraining kan dan helaas niet doorgaan. Wij snappen dat dat een teleurstelling kan zijn.

Donderdag 27 oktober
Ook op donderdag zijn werkzaamheden gepland. In overleg met de monteurs kan het vlot gedeeltelijk worden gebruikt. Dan geldt:

  • Overleg met de monteurs vóórdat je een boot naar buiten brengt én
  • let goed op mogelijke onveilige situaties.

Vragen?
Mocht je vragen hebben over bovenstaande dan kun je mailen of bellen met Robert, onze gebouwcommissaris, op 06-5265 6009.