Let op: momenteel is de waterstand verhoogd. Wees bijzonder voorzichtig bij onderdoorvaart van bruggen.

Schuitendiep, ter hoogte van Turfsingel 45; in verband met werkzaamheden oponthoud op weekdagen van 07:00 tot 17:00 van:
– ma. 8 juli t/m vr. 2 augustus 2024 en
– ma. 2 september t/m 13 september 2024 (Rijkswaterstaat.2024.04263.0).

Roer-koningin, instructeur van het jaar en boerenkoolmaaltijd 2020

Home » Nieuws » Roer-koningin, instructeur van het jaar en boerenkoolmaaltijd 2020

Roer-koningin, instructeur van het jaar en boerenkoolmaaltijd 2020

Het leek afgelopen vrijdagmiddag wel of de pakketdienst neergestreken was op De Hunze. Verspreid door de sociëteit stonden bijna 100 tasjes gevuld met boerenkool, rijstpudding en chocolade te wachten op bezorging bij hongerige roeiers.

Daar de COVID-19 pandemie het onmogelijk had gemaakt om de traditionele gezamenlijke boerenkoolmaaltijd aan het eind van het jaar op de sociëteit te organiseren, had het bestuur besloten om  over te gaan tot  het bezorgen van de boerenkool bij de leden thuis. Bestuursleden, uniform getooid in de mooie blauwe jasjes van Instructie liepen af en aan om de tassen in de auto’s te zetten dan wel aan fietssturen te hangen. Tegen vijf uur vertrokken ze, ieder voorzien van een bezorglijst om hun betreffende ronde van de BestuursBezorgBoerenkool te gaan doen.

Ook de tradities van de boerenkoolmaaltijd, de uitreiking van de Roerkoningbokaal en de bekendmaking van de Instructeur van het Jaar, konden op deze manier doorgaan en dat betekende dat het bestuur voor twee leden een verrassing bij zich had. Tineke, die (corona volente) iedere zaterdag bij de Heren Veteranen in de stuurstoel zit, werd uitgeroepen tot Roerkoningin van 2020. Instructeur van het Jaar werd Brigid, die zich vanaf het moment dat ze lid werd vol op de instructie heeft gestort. Ze zijn er reuze trots op, en terecht!

Binnen twee uur waren de Hunzeleden die boerenkool hadden besteld voorzien van een lekkere maaltijd en konden zij aan tafel. Het lekkere maar vooral genoeglijke resultaat ziet U op de foto’s hieronder. Het was een leuke en geslaagde actie die het bestuur met veel plezier heeft ondernomen.

Toch spreken wij bij deze de hoop en verwachting uit dat wij jullie december 2021 voor de traditionele boerenkool maaltijd weer op onze eigen sociëteit mogen begroeten.