Update 16 april: Noord-Willemskanaal; van woensdag 17 april 2024 tot en met vrijdag 19 april 2024, is de doorvaart vrij van 16:00 tot een half uur na zonsondergang. Van 07:00 tot 16:00 wordt er gewerkt en is de doorvaart gestremd. Houd rekening met de aanwezigheid van een ponton ter hoogte van Gyas. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Rondje Froskepolle: medailles voor onze roeiers

Home » Nieuws » Rondje Froskepolle: medailles voor onze roeiers

Rondje Froskepolle: medailles voor onze roeiers

Zo dat was lang geleden! Na twee jaar afwezigheid werd er eindelijk weer hard gevaren in Leeuwarden. LRV Wetterwille organiseerde voor het eerst sinds 2019 weer het Rondje Froskepolle. De opzet is simpel. Ploegen roeien in de ochtend in C4’en een race over 2,5 km. In de middag roeien deze ploegen gesplitst in twee delen een sprint met keerboei over 200 meter in C2’en. Er zijn prijzen (medailles) voor de snelste boten over de lange afstand en voor de sprints. Wie overall wint krijgt bovendien taart! Wat wil je nog meer?

De Hunze nam deel met een viertal ploegen:

  • – Hunze 1 (J13-14 beginners): Mees, Joris Daan M, Koen st Marius.
  • – Hunze 2 (J13-14 gevorderden): Marius, Sjoerd, Nout, Kasper, st Douwe
  • – Hunze 3 (mix 15-18 beginners): Daan H, Maren, Noor en Tanne, st. Simon
  • – Hunze 4 (categorie J15-18 gevorderden):Douwe, Klaas Jan, Simon en Bram, st Kasper

Alle ploegen roeiden heel goed. De Hunze onderscheidde zich vooral met winst op de lange afstand. Hunze 1, 2 en 3 kregen hiervoor een mooie medaille bij de prijsuitreiking. De sprints gingen net niet hard genoeg. Soms was dat een kwestie van enkele secondes. De Mix ploeg van Daan, Maren, Noor en Tanne behaalde wel overall de snelste tijd en kreeg dus taart! Die was supergroot en lekker.

Het was al met al een mooie dag. Fijn om weer zo’n wedstrijd te kunnen doen. De volgende wedstrijd is die in Bremen. Ook lang geleden! Veel ouders hebben gereden zondag. Dank aan alle ouders!