Noord-Willemskanaal: gestremd ter hoogte van de Julianabrug van zaterdag 23 maart 2024 tot en met dinsdag 16 april 2024, vanwege de werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe vaste brug. Er wordt 24/7 gewerkt. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Talentstatus voor Felix Mebius en Jelle Bakker van De Hunze

Home » Nieuws » Talentstatus voor Felix Mebius en Jelle Bakker van De Hunze

Talenstatus voor Felix Mebius en Jelle Bakker van De Hunze

Het RTC Noord heeft Jelle Bakker (15) en Felix Mebius (16) van KGR De Hunze aangewezen als ‘Minor’. Jelle en Felix gelden als aanstormend talent en hebben deze status verdiend door hun roeiprestaties tot nu toe. Jelle Bakker behaalde in het vorig seizoen diverse overwinningen in de verschillende roeinummers (skiff, dubbeltwee en dubbelvier). Jelle was in 2017 de beste roeier in zijn leeftijdscategorie (1e jaars J16). Zo behaalde hij onder meer bronzen medailles op het NK in de skiff (eenpersoonsboot) en een zelfde medaille bij het Nederlands Kampioenschap Indoor Rowing (NKIR).
Felix Mebius ontwikkelde zich in korte tijd tot een talentvolle roeier. Ook hij behaalde diverse overwinningen in verschillende boottypes. Dat deed hij onder meer in de skiff en met Jelle Bakker samen in Bremen en op de Amsterdamse Bosbaan.
Beide roeiers staan aan de vooravond van een spannend roeiseizoen. Door toekenning van de status van ‘Minor’ denkt het RTC een positieve bijdrage te kunnen leveren aan een succesvolle roeicarrière van Jelle en Felix.