Noord-Willemskanaal: gestremd ter hoogte van de Julianabrug van zaterdag 23 maart 2024 tot en met dinsdag 16 april 2024, vanwege de werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe vaste brug. Er wordt 24/7 gewerkt. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Update 16 april: Noord-Willemskanaal; van woensdag 17 april 2024 tot en met vrijdag 19 april 2024, is de doorvaart vrij van 16:00 tot een half uur na zonsondergang. Van 07:00 tot 16:00 wordt er gewerkt en is de doorvaart gestremd. Houd rekening met de aanwezigheid van een ponton ter hoogte van Gyas. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Terugblik op de heropening van de sociëteit

Home » Nieuws » Terugblik op de heropening van de sociëteit
Per 1 juli j.l. zijn de Corona-maatregelen van de overheid t.a.v. sporten en sportclubs versoepeld. Naast het voor ons ontzettend goede nieuws dat ook volwassenen weer in meerpersoonsboten het water op mogen, kan ook de sociëteit weer open en  kunnen we onze leden ontvangen voor een kopje koffie, thee of iets van dien aard.
Samen met Marion en Erik Jan is de sociëteitszaal en het terras ingericht volgens de Corona-richtlijnen van Koninklijke Horeca Nederland. Dit houdt voor ons in dat we het aantal stoelen en barkrukken in de zaal hebben moeten reduceren tot in totaal 27, en het aantal terrasstoelen tot 28. Bij de ingang van de sociëteit hebben we een tafel hebben neergezet waar je je naam in een soort van ‘logboek’ wordt geacht te noteren en je handen moet desinfecteren.
In de sociëteitszaal zijn op de grond met tape rode stippen aangebracht om de plekken te markeren waar stoelen behoren te staan ten einde 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Wat betreft de barkrukken zijn deze markeringen óp de bar aangebracht. Op de bar is een vast uitgiftepunt gecreëerd voor koffie en thee, welke worden geserveerd in kartonnen bekers: suiker en melk doen we de komende tijd in portie-verpakkingen. Ook in (verpakte) koekjes is voorzien. Betalen kan uitsluitend per druppel, en tussen de kassa en de druppel-lezer is een plexiglazen scherm aangebracht. Bij de deur naar het terras staat een tafeltje met daarop ontsmettingsmiddelen om tafels en stoelen te ontsmetten en (nogmaals) een fles met desinfecterende handgel.
Woensdag 1 juli waren we er klaar voor; we hesen de vlag, zetten koffie en thee, sloten de tap aan en gingen een beetje gespannen zitten wachten op de eerste bezoekers.
Zouden er mensen komen? Hoe zouden ze de sociëteit ervaren, zouden ze vinden dat we genoeg maatregelen hadden genomen, zouden ze zich vertrouwd genoeg voelen om op de even iets te komen drinken? Zo ja: zouden ze zich aan de door ons opgestelde regels gaan houden? En zouden ze niet met te veel komen, zodat we mensen de toegang zouden moeten ontzeggen?
Een boel vragen en onzekerheden waar we  hopelijk snel antwoord op gingen krijgen…
Mensen die van het water kwamen liepen over het algemeen vrolijk binnen: blij dat we weer open waren en ze een kopje thee konden drinken na hun training en (vooral ook) bijkletsen met hun roeimaatjes. Af en toe moesten we ze er even op wijzen dat ze moesten gaan zitten en de stoelen op de aangegeven punten moesten laten staan, maar eigenlijk liep alles prima.
De échte test kwam natuurlijk pas op zaterdagochtend, met 26 veteranen en ook nog eens vier skiffjes tegelijk op het water en daarna in de sociëteit, maar ook dat verliep soepeltjes.
Ondertussen zijn we 12 dagen open en heeft de sociëteit meer dan 300 bezoekers geteld. Iedereen houdt zich goed aan de regels en houdt gelukkig rekening met elkaar. We zijn heel blij en trots op de positieve houding van onze leden. De Hunze-leden passen zich goed aan de ‘nieuwe werkelijkheid’ aan. Natuurlijk vergeten we in de gezelligheid wel eens even de strikte naleving van het protocol, maar gelukkig is iedereen bereid om – soms na een korte herinnering – zich snel weer aan te passen.
Kortom, het is niet alleen gezellig op de club, maar ook nog eens verantwoord!  Daarom is een woord van dank op zijn plaats voor iedereen die geholpen heeft met het opzetten en uitvoeren van het nieuwe protocol alsook aan alle leden die wij de afgelopen tijd gelukkig weer op de sociëteit  hebben mogen begroeten!