Schuitendiep, ter hoogte van Turfsingel 45; in verband met werkzaamheden oponthoud op weekdagen van 07:00 tot 17:00 van:
– ma. 8 juli t/m vr. 2 augustus 2024 en
– ma. 2 september t/m 13 september 2024 (Rijkswaterstaat.2024.04263.0).

Veteranen niet voor één Corona-gat te vangen

Home » Nieuws » Veteranen niet voor één Corona-gat te vangen

Via Wil Geven een filmpje van zwoegende veteranen die via een Zoom meeting samen ergometeren ontvangen.  (Alleen te zien via de startpagina .) Extreem coronaproof, thuis, geen persoonsverplaatsingen en met maar 1 persoon tegelijk in het eigen huishouden.
Al sinds maart, tijdens de eerste lockdown hebben we deze vorm van samen trainen opgezet. Drie maal per week op vaste tijden sluiten de mensen die willen en kunnen zich aan. Het werkt allemaal verbluffend goed en zoals te zien is in het filmpje, is er ook tijd voor sociaal contact. Het is zeker anders maar het is veel beter dan niets. Voor hen die niet willen of kunnen skiffen is het een uitstekend middel gebleken om het uithoudingsvermogen op peil te houden.
Toen de de besmettingsaantallen stegen maar de veiligheidsregio desondanks besloot de roeimogelijkheden uit te breiden leek het ons, na ampel beraad, nog niet het moment om weer massaal naar de Hunze te komen maar te volharden in onze bubbel. Ook met de wijsheid van achteraf was dat een wijs besluit gezien de gemiddelde leeftijd en de daarmee samenhangende kwetsbaarheid van de groep, ook al voelen we ons fit en sterk.
We hopen elkaar weer fysiek te zien in betere tijden, die wat ons betreft niet snel genoeg kunnen aanbreken.