Let op: momenteel is de waterstand verhoogd. Wees bijzonder voorzichtig bij onderdoorvaart van bruggen.

Schuitendiep, ter hoogte van Turfsingel 45; in verband met werkzaamheden oponthoud op weekdagen van 07:00 tot 17:00 van:
– ma. 8 juli t/m vr. 2 augustus 2024 en
– ma. 2 september t/m 13 september 2024 (Rijkswaterstaat.2024.04263.0).

The Women’s Head of the Thames, maar dan anders

Home » Nieuws » The Women’s Head of the Thames, maar dan anders

The Women’s Head of the Thames, maar dan anders

6 maart 2021. De ochtend begint om 09.10 uur Engelse tijd met een inleiding op de wedstrijd over de Thames. Het bekende traject: van vlak voorbij  de Chiswickbridge tot vlak voor de Putneybridge. De organisatie vertelt hoe de wedstrijd geroeid wordt en hoe de trajecten worden verdeeld in verschillende tempi.

Als we zijn ingestapt worden de laarzen weggestopt en gaan we inroeien naar de start vanaf de Putneybridge. Begeleid door een voortreffelijke organisatie horen we waar we zijn. Bij de start rond maken en als het bijna starttijd is moet de extra kleding in vuilniszakken worden gestopt. Onze (beroemde) cox ( stuurvrouw): Zoë, gehuld in warme kleding, met coxbox en muts op en een zwemvest aan, meldt dat de start met vier minuten vertraagd is.

De bedoeling is om tot de Barnesbridge tempo 24 te roeien, na die brug een tempoverhoging naar 26. Daarna op naar de Hammersmithbridge, waar het tempo omhoog gaat naar 28 en vervolgens 30. Het laatste stuk mag het tempo iets zakken, om ons klaar te maken voor een flinke eindsprint.

En dan wordt er gestart, allemaal tegelijk en onze stuur blijft ons aanmoedigen, en geeft het tempo goed aan. We halen een ploeg in en de cox roept op ons ruimte te geven. Met enthousiasme bikkelen we naar de finish, moe, uitgeput, maar voldaan. Alle roeisters finishen tegelijk, ik prijs de stevige stroom die mij meegenomen moet hebben. Al die jonge en beroemde Engelse dames waartussen ik mocht meedoen. De stuur was niet altijd goed te verstaan, onze dochter Marjolein ( roeide jaren geleden bij Parrs in Londen, Putney) volgde daarom regelmatig (ex)toproeister Katherine Grainger…dat ze dat nog eens zou zeggen!

For the record. Aantal deelnemers: 601 dames van alle leeftijden. Ook (ex)toproeisters. En dat allemaal op Zoom.

Wat een geweldig evenement, fantastisch georganiseerd en (vooral achteraf) een genot om aan mee te doen.

Anita Snippe