Toertocht Kerkboot vanuit De Geeuw te Sneek

Home » Nieuws » Toertocht Kerkboot vanuit De Geeuw te Sneek

Toertocht Kerkboot vanuit De Geeuw te Sneek

Ook dit jaar wordt een tocht georganiseerd voor wie eens wat anders wil dan het gebruikelijke scullen en boordroeien op zondag 17 september. Op de derde zondag van september wordt geroeid met de Kerkboot vanuit Sneek.

De Kerkboot is een van oorsprong Finse boot waarin veertien roeiers zitten. Zeven mensen aan bakboord en zeven mensen aan stuurboord. De vijftiende persoon maakt de bemanning compleet als stuur. Je hoeft voor deze boot geen specifieke boordroeiervaring te hebben. Je roeit op een rolbankje met slidings. De houten riemen zitten met een oog vast op een pin; hierdoor kan je de bladen niet draaien. Tussentijds kan je even rusten of water drinken door de greep van de riem in een lus tussen je benen te plaatsen terwijl de andere roeiers verdergaan met roeien.

Het is een bijzondere, unieke ervaring om aan deze tocht mee te doen. We verzamelen zondagmorgen rond 08.00 uur op de Hunze en rijden direct door naar Sneek. Ter plekke maken we onze eigen toertocht en zullen onderweg ergens aanleggen om te gaan lunchen.

Voor informatie én inschrijving kan je terecht bij José Versteegh. Zowel informatie vragen als inschrijven kan via mail óf whatsapp (06-3176 9070).
Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij! Deadline: woensdag 13 september!