Tom Masselink overleden

Home » Nieuws » Tom Masselink overleden
Zaterdag 1 oktober is er om 11.00 uur een kleine herdenkingsdienst voor Tom in de sociëteit van De Hunze. Wie daar bij wil zijn is van harte welkom.
Met het droevige bericht dat oud Hunzelid Tom Masselink op donderdag 22 september 2016 overleden is, verliest De Hunze in korte tijd helaas twee van haar (oud) leden.
Tom overleed op 77-jarige leeftijd na een kort ziekbed, ruim twee jaar nadat hij zijn lidmaatschap bij De Hunze opzegde vanwege een beginnende dementie.
In hem verliest De Hunze een markante persoon met grote verdienste voor onze vereniging. Hij roeide bij de veteranen en bracht zijn kennis over aan de jeugd. De ‘koninginnezit’ was een van zijn uitdrukkingen: Stevig zitten voor en achter. Als een roeister problemen met haar techniek had, was een woensdagmiddagje met Tom apart in de skiff een uitkomst. Hij heeft verscheidene jaren achtereen de wedstrijdmeisjes gecoacht (ooit begonnen met Esmee en Hanna) en deed dit met zeer veel enthousiasme en toewijding. Altijd op zijn vouwfiets waarmee hij op De Hunze kwam als hij zijn auto aan de rand van de stad geparkeerd had. De woensdag en de zaterdag, aansluitend op zijn eigen roeien, waren voor hem de momenten om te coachen.
Zijn aandacht voor de mens en optimistisch karakter waren fundamenten om vele van zijn pupillen naar goede prestaties te begeleiden, nationaal en internationaal. Tom leerde ze niet alleen goed en hard te roeien, hij was voor hen een persoonlijke coach,  die begaan is met de vorderingen en ontwikkelingen van zijn pupillen. Als je hem er over aansprak, kon hij bijna niet stoppen met het vertellen  over de vorderingen en prestaties van ‘zijn meiden’.
Tom was een prettige en gemoedelijke man. En een fervent, technisch en getalenteerd veteranenroeier, die vele malen deelnam aan de Head in de veteranenacht.
We gedenken Tom in zijn warme en vriendelijke persoonlijkheid en wensen zijn familie en naasten sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.