Oude Winschoterdiep; doorvaart geblokkeerd in de weken 22, 23 & 24. Er worden dan sloopwerkzaamheden uitgevoerd boven dat water. Wanneer daar wordt gewerkt ligt er een ballenlijn in het water om de doorvaart te blokkeren.

Twee nieuwe 2x boten gedoopt op gezellige Koningsdag 2018

Home » Nieuws » Twee nieuwe 2x boten gedoopt op gezellige Koningsdag 2018

Twee nieuwe 2x boten gedoopt op gezellige Koningsdag 2018

De zon scheen, er was een gezellig aantal mensen aanwezig op De Hunze en om ons heen bruiste de stad van de Koningsdagactiviteiten. Kortom, alle ingrediënten waren aanwezig voor een geslaagde Koningsdag op De Hunze. Nou ja, bijna alle, want onze houten vlaggenmast was verwijderd vanwege afbreekgevaar en de nieuwe was nog niet gearriveerd op 27 april. Dus moest er geimproviseerd worden om toch te kunnen vlaggen, want we zijn en blijven koninklijk.
Er werd druk geroeid met vrienden of familie, de hapjes en (oranje) drankjes waren lekker, de oranje tompoucen en soep smaakten verukkelijk. En dan die doop! Die dit keer in het teken stond van ‘speciale koppels’. Twee prachtige (dubbel) 2x boten werden gedoopt door het koppel Ernst Arbouw en Mariken Stegmann (die in training zijn voor de Ringvaartregatta 2018 van ‘maar’ honderd kilometer). Ernst bedacht de naam voor de nieuwe Vuurvogel en doopte die, Mariken doopte de Winneweer. De boten werden voorgeroeid door koppels van succesvolle juniorenroeiers: Hannah van der Sluijs en Maimoena Hulshof en Lucas Keijzer en Jelle Bakker. Met dank aan Bert-Jan Bakker voor enkele van de foto’s.