Noord-Willemskanaal: gestremd ter hoogte van de Julianabrug van vrijdag 11 november 2022 tot en met maandag 6 maart 2023.

Reitdiep: gestremd ter hoogte van de spoorbrug van maandag 21 november tot vrijdag 23 december 2022. Er wordt een zinker aangelegd. Uitzondering: vanaf vrijdag 2 december geldt een uitzondering voor de weekenden. Doorvaart is vrij vanaf vrijdag 16:00 uur tot en met zondag. Houd rekening met werkschepen.

Verduurzaming van het gebouw

Home » Nieuws » Verduurzaming van het gebouw

Verduurzaming van het gebouw

Tijdens de ledenvergadering op 31 maart jl. hebben jullie ingestemd met een grote uitgave die invloed gaat hebben op de energierekening en het comfort in de sociëteit: het vervangen van de 30 jaar oude beglazing door HR++ met warmtewerende folie én het uitvoeren van het buitenschilderwerk. Voor de werkzaamheden hebben we offertes aangevraagd bij twee schilders en gekozen voor Behoud, omdat zij het beste plan van aanpak konden combineren met de laagste prijs. De werkzaamheden zien er globaal als volgt uit:
 

weekactiviteit
39levering glas
40Starten met het vervangen van de beglazing. Hiervoor wordt aan de buitenzijde een ponton en aan de binnenzijde een rolsteiger geplaatst. Alle werkzaamheden vinden plaats in ‘dagproducties’.
41vervolg beglazing/ uitloop en vroegste start buitenschilderwerk
42buitenschilderwerk en houtrot herstel/ uitloop buitenschilderwerk en start binnenschilderwerk
43vervolg binnenschilderwerk en afronden
28 okt.geplande oplevering

 

Afgesproken is dat onze roeiactiviteiten ‘gewoon’ doorgaan, evenals een tweetal belangrijke bijeenkomsten in de sociëteit. Dit neemt niet weg dat er best wat overlast zal ontstaan. Als gebouwcommissie houden wij de werkzaamheden nauwlettend in de gaten. Mocht er onverhoopt toch iets zijn, neem dan contact met mij op, bijvoorbeeld per e-mail, of spreek mij aan in het verenigingsgebouw. Dit voorkomt dat de schilders tijdens hun werk 450 ‘opdrachtgevers of toezichthouders’ hebben.

Naast het vervangen van de beglazing zijn wij, de gebouwcommissie, in gesprek met een aantal adviseurs over de verdere verduurzaming van ons gebouw. Zo staat bijvoorbeeld het vervangen van de CV-ketels voor volgend jaar op de planning en we willen graag een gebouwbeheersysteem dat we zelf nauwkeuriger kunnen bedienen.

Bovenstaande zijn geplande acties aan de ‘hardware’, het gebouw. We kunnen ook wat doen in het gebruik. Zo zetten wij de verwarming een paar graden lager en willen we jullie vragen, zonder al te paternalistisch te willen zijn, om het douchen te beperken tot een minimum.

Dank voor jullie begrip en medewerking, blijf vooral roeien en gebruik maken van ons mooie en steeds duurzamere gebouw!

Wordt vervolgd!

Namens de gebouwcommissie,
Robert Kuiper