Verjaardagsviering Hunze 134 jaar

Home » Nieuws » Verjaardagsviering Hunze 134 jaar

Verjaardagsviering Hunze 134 jaar

Taartjes, een wapperend Hunzevlag, een prachtig gerestaureerde boot, bevlogen speeches, een geweldige cateringcrew en vooral de aanwezigheid van veel leden maakten de viering van de 134e verjaardag van De Hunze tot een groot succes!
In de namiddag van 19 februari begon het verjaardagsfeestje van onze roeivereniging met thee en taartjes in de sociëteitszaal. De taartjes met Hunze-logo vonden gretig aftrek en werden alom gewaardeerd en met een grote opkomst was het al snel ouderwets gezellig.

Dollard opnieuw te water

Tegen vijf uur toog het gezelschap naar beneden voor het officieel deel van de verjaardagsviering. Daar lag in het zachte strijklicht van een februari-namiddagzonnetje de Dollard na een grondige opknapbeurt te glimmen en te stralen.
Voorzien van Hunze vlag en RoodWitBlauw zag ze er als herboren uit en de grote complimenten aan de Materiaalcommissie waren zeker op zijn plaats. Theo, de Materiaalcommissaris, hield een mooi verhaal over de rol van vrijwilligers binnen een vereniging, en hoe gelukkig De Hunze zich mag prijzen met haar leden en hun grote inzet op velerlei terreinen binnen de vereniging. Daarna hield Ernst een bevlogen praatje over de historie en het restauratieproces van De Hunze. (Tijdens het restaureren was er onder wat laklagen zowaar een plaatje tevoorschijn gekomen welke refereerde aan deelname aan de Elfstedentocht in 1994. De juniorencommissaris wist zich te herinneren dat hij in dat jaar deel uit maakte van de Elfsteden bemanning van De Dollard!).
Na de praatjes ging de boot weer te water en werd zij, onder het uitbrengen van een toast door de aanwezigen, voorgeroeid door Rudi en Ciska, gestuurd door Myrdin. Een plaatje!

Terugkijken

Na het officieel gedeelte nam iedereen de trap weer naar boven om in de clubzaal verder te kletsen, te borrelen, herinneringen op te halen aan andere oude houten boten van de vereniging, roeitochten te memoreren, kattenkwaad uitgehaald op de oude Hunze en wat dies meer zij. Ook werd er al zachtjes gedroomd over een knallende viering de volgende Hunzeverjaardag: 2021 is een lustrumjaar én 19 februari valt dan op een vrijdag. (Moeten wij hier nog iets aan toevoegen? Hou het hele weekend maar al vast vrij zegt schrijver dezes…).

Organisatie bedankt!

De cateringcrew bestaande uit Willy, Myrdin, Eline, Mats en Rafayel zorgden dat de leden niet verhongerden, en tegen acht uur waren we getuige van een intiem huiskamerconcert van Eline en Ollie. Het was nog lang gezellig aan de Praediniussingel, en na een lange maar o zo gezellige avond deden Don, Theo en Linda met een goed gevoel het licht uit en trokken de deur van de fietsenstalling achter zich dicht.
Die mooie roeivereniging van ze had zeker een gedenkwaardige leeftijd bereikt vandaag, maar was met haar 134 jaar beslist nog jong van geest en bruisend van energie.
Driewerf hoera voor onze Koninklijke Groninger Roeivereniging De Hunze!!!