Let op: momenteel is de waterstand verhoogd. Wees bijzonder voorzichtig bij onderdoorvaart van bruggen.

Schuitendiep, ter hoogte van Turfsingel 45; in verband met werkzaamheden oponthoud op weekdagen van 07:00 tot 17:00 van:
– ma. 8 juli t/m vr. 2 augustus 2024 en
– ma. 2 september t/m 13 september 2024 (Rijkswaterstaat.2024.04263.0).

Verslag toerweekend vanuit Alkmaar

Home » Nieuws » Verslag toerweekend vanuit Alkmaar

Verslag toerweekend vanuit Alkmaar

Vrijdagavond 15 juli 2022 zijn we naar Noord-Holland gereden om de eerste overnachting in Hotel King’s Inn in Alkmaar te ervaren.  Ze hebben daar zeg maar avontuurlijke (nood)uitgangen die uitkomen op het dakterras van de achterburen. Daar mochten we vertoeven van Bert want hij reageerde zeer gastvrij toen hij van onze ‘tuinkaping’ was bijgekomen. Het wijntje smaakte daardoor ultiem bijzonder.

Met 8 roeiers en een geblesseerde als permanente stuur zijn we gaan roeien vanaf Alkmaar bij de roeivereniging(ARZV). Na een hartelijk ontvangst en veel makkelijke veranderingen gingen 2 wherry’s via een rondje stad-Alkmaar richting Schermerhorn. Michael was op de fiets in 32 minuten al op bestemming. Het weer was uitermate geschikt en het toerroeitempo was perfect. Koffie en taart in Driehuizen met supporters was nodig om verder te kunnen roeien. Coaches op tandem konden amper over het hoge riet heen kijken maar hebben vast en zeker een leuke fietstocht gehad. De avond was verrassend daar de vrouwen werden ontvoerd in legervoertuig om afgeleverd te worden, via illegale paden, bij Abby ’s restaurant. Best uitzonderlijk, komisch en spontaan! Het eten en de ambiance bij Abby waren voortreffelijk

De volgende dag was de Heerhugowaard tocht met 2 sluizen. Een bekende van Tekla en Frank kwam aanfietsen met een rugtas vol koffie en thee. De appeltaart, de berm en de dijkplek pasten daar wel bij. Leuke actie! Onderweg naar Verlaat hadden we een gele fietsvolger die leek op een Paparazzi. Onderweg werden wij geregeld als roeiers gefilmd en gefotografeerd. De lunch in Verlaat heb ik niet meegemaakt. Het zwemstrandje was iets aantrekkelijker. Jammer van je biertje Michael!

Rond 17:30 uur weer terug en ik kan spreken over een super gezellige en prima voorbereide tocht.

De volgende keer hoop ik dat  Tjitske weer van de partij is en Gerda kan roeien.

Bedankt allen voor deze voortreffelijke roeidagen.