Verslag van de BBBB (Bommen Berend Bubbles & Bites) toertocht naar het Paterswoldsemeer

Home » Nieuws » Verslag van de BBBB (Bommen Berend Bubbles & Bites) toertocht naar het Paterswoldsemeer

Verslag van de BBBB (Bommen Berend Bubbles & Bites) toertocht naar het Paterswoldsemeer 28-8-2022

Zondag 28 augustus 2022 was het eindelijk zover dat de langgekoesterde droom van Tom eindelijk in vervulling ging.

Na enige planning en voorbereiding wist hij een enthousiaste groep roeiers bij elkaar te krijgen die vooral geprikkeld werden door de Bubbles & Bites. Dat ze daar even hun best voor moesten doen en een stukje moesten roeien namen ze allemaal voor lief, want dat is wat ze uiteindelijk allemaal graag doen.

Om 9 uur was er al een aantal roeiers actief met het beleggen van de broodjes. Complimenten aan Tom die naast de bubbels en wat fruit ook voor heerlijk beleg heeft gezorgd. De andere deelnemers waren al druk op het vlot met het te water laten van de boten en na een bemoedigend startwoordje konden we met 6 boten en 20 roeiers van wal.

‘t Twad was goed op weg; ze hadden de smaak goed te pakken en bedachten nog een extra rondje te maken, het was wel om de vlag (die ze verloren waren) weer op te vissen.

Na een paar kilometer roeien had de Dollard even een ANWBootje nodig om het roertje weer goed te plaatsen en na een handje van de  Hoornse Diep konden ook zij weer vlot hun weg/vaart vervolgen.

Bij de sluis liep alles gesmeerd in twee schuttingen. Een welkom handje van de kant en allemaal nog een opperbest humeur. Op het meer was het even aanpoten, daar stond een flinke bries. Maar de Oh’s en de Ah’s kregen de overhand en er werd stevig doorgeroeid. Nog even een rondje om de eilanden en dan was het tijd om aan wal te gaan en eindelijk aan de bubbels te gaan. Niet te vergeten natuurlijk de heerlijke zelfgemaakte broodjes en de baklava van Le Souk, echt een aanrader. Dank voor de tip Tom 😊.

Gevuld en voldaan hebben we gezamenlijk besloten ook nog even een rondje Hoornse plas mee te nemen. Ook hier stond een stevige bries en was het even flink aanpoten. Daarna mochten we ons weer opmaken voor de terugtocht. De sluis ging weer goed en de terugtocht ook. Tevreden en voldaan was iedereen tegen 16.00 uur weer op het vlot en hebben we deze superleuke dag nog even gezamenlijk afgesloten op het geweldige terras van ons clubhuis.

Nog een aantal wist u datjes:

– Myrthe en Kasper naar Nijmegen vertrekken en daardoor minder vaak op de Hunze aanwezig zullen zijn.
– De overgebleven broodjes opgepimpt met rucola en champignons uit de koekenpan ook heel erg goed smaken.
– Marlies naast weer een fijne roei-ervaring vandaag ook aan haar vocabulaire heeft gewerkt. Ze vond het een prachtige beleving 😉 herstel belevenis.

Tom heel erg bedankt voor dit geweldige idee en je inzet. We houden ons aanbevolen voor meer van deze leuke toertochten.