Let op: momenteel is de waterstand verhoogd. Wees bijzonder voorzichtig bij onderdoorvaart van bruggen.

Schuitendiep, ter hoogte van Turfsingel 45; in verband met werkzaamheden oponthoud op weekdagen van 07:00 tot 17:00 van:
– ma. 8 juli t/m vr. 2 augustus 2024 en
– ma. 2 september t/m 13 september 2024 (Rijkswaterstaat.2024.04263.0).

Verslagen Head, Heineken, Tweehead en Skiffhead

Home » Nieuws » Verslagen Head, Heineken, Tweehead en Skiffhead

Verslagen Head, Heineken, Tweehead en Skiffhead

De Hunze was de 3 weekenden in maart goed vertegenwoordigd op de Amstel, waar de voorjaarsklassiekers gehouden werden. In een groot deelnemersveld streden de Hunzeleden om de eer en om de winst, waarbij wind, regen en de bochtige Amstel getrotseerd moesten worden.

Eerste plaatsen waren er voor Janneke (DMD 4x combinatie), Willem, Arthur, Steven, Anne Wiebe met stuurvrouw Rebecca (OMB 4x) op de Head of the River, Noor en Lotte (D16 4x combinatie) op de Heineken Roeivierkamp, Anneke en Nicolette (DME 2x) op de Tweehead en Nienke Mekkes (DMA 1x) op de Skiffhead.

Op 9 en 10 maart was de Head of the River, een achtervolgingswedstrijd over 7,5 km. Er werd gestart in Ouderkerk aan de Amstel. De finish was voor de Hoop. De heren veteranen startten in het Masterveld. Ze werden 16e in hun veld. Janneke Bosch haalde in de DMD 4x een mooie overwinning in een combinatie met Thyro/Beatrix/ Willem 3! Het is een soort instapdubbelvier die altijd voor in het veld eindigt. Dat zegt iets over de kwaliteit van de roeisters. Ze werden 7e overall van de 59 ploegen! In de OMB 8+ haalde de Hunze een mooie 2e plaats, 3e overall van de 19 ploegen. De meeste roeiers van deze ploeg zijn oud wedstrijdroeiers van Gyas. Ze zijn nu overgestapt naar de Hunze. In het DCl 4x deed de Hunze voorin mee met een mooie 5e plaats (van de 16 ploegen). Anne Wiebe, Steven, Arthur en Willem met stuurvrouw Rebecca werden 1e in hun OMB veld! Een prachtig resultaat! Overall werden ze 3e van de 32 ploegen. Daan en Kasper werden 3e in het J 16 4x veld van de 10 ploegen. Deze jongens hebben veel potentie. In het DMC 8+ veld werden de Dollies van de Hunze 3e en 8e overall van de 40 ploegen.

Uitslagen Head of the River: https://hoesnelwasik.nl/head/2024/uitslagen#blocks

De Heineken Roeivierkamp was 16 en 17 maart. Het is een achtervolgingswedstrijd over 2,5 km met daarna 250 m zij aan zij op zaterdag. Op zondag wordt er gestart met een 5 km met een inlopend veld. Dat wil zeggen dat de langzaamste ploeg als eerste mag starten. Dit heeft vaak spectaculaire inhaalmanoeuvres tot gevolg, een grote uitdaging voor de stuurlieden. Daarna is nog de 750 m voor bepaalde velden. Er was een prachtige overwinning voor Noor en Lotte in de D16 4 x! Ze hebben echt goed geroeid. Ze hebben alle afstanden gewonnen en waren verreweg de sterkste ploeg in combinatie met Gouda en Iris. Kris, Helena en Maren wonnen de 750 m in de D18 4x! Wat een toppers! Ze behaalden een 3e plaats over alle 4 de afstanden, in een sterk veld van 10 ploegen. Ze roeiden in combinatie met de Asser Roeiclub. De damesclubacht is 8e geworden van de 22 ploegen. Een mooi resultaat voor een acht die niet vaak met elkaar getraind hadden. Vooral de 2500 meter ging goed. Bij de damesmasteracht lieten de Dollies juist wat liggen op de 2500 m en op de 250 m. De 5 km ging een stuk beter, mede dankzij Rebecca die op de stuurstoel in haar element was. Ze werden 3e in het DMC veld en 11e van de 35 ploegen overall..

Uitslagen Heineken Roeivierkamp: https://regatta.time-team.nl/roeivierkamp/2024/results/c83798dd4-9107-4cee-b609-579d95d2f0a8.php

Op 23 maart was de Tweehead. ’s Ochtends leek het erop dat het een natte boel zou worden. Er werd hagel en onweer voorspeld en windkracht 4 tot 5 uit het westen. Het jaar ervoor was de Tweehead niet doorgegaan vanwege te veel wind. We vreesden het ergste. De weersvoorspelling voor de Skiffhead de dag erna, was nog beroerder, windkracht 5 tot 6, draaiend naar het noordwesten. Dat is niet echt fijn in je skiffje. De Tweehead ging door. Anneke en Nicolette mochten als eerste starten in het DM 2x veld en kwamen al vrij snel in het veld voor hun terecht. Het was voor Nicolette precies 40 jaar geleden, dat ze zelf moest sturen (toen in een skiff) over de Amstel. Het was dan ook wel een uitdaging voor haar om te sturen, aan de goede kant de boten in te halen voor de juiste koers en ook nog goed te blijven roeien. Desondanks werden ze 1e in hun veld (DME 2x) en 1e overall van de 32 ploegen. Janneke en Nienke werden 2e bij de DMB 2x en 3e overall. Een mooi resultaat voor hun “warming up” voor de skiffhead. Brigid en Rianne werden 2e in de DCL 2x. Een goede prestatie.

Uitslagen Tweehead: https://raceclocker.com/de99ff8

De skiffhead op 24 maart ging ondanks de uitdagende weersomstandigheden toch eerst van start. Kasper haalde met een 3e plek een mooi resultaat bij de J16 1x en Daan werd verdienstelijk 8e. Er deden 14 skiffeurs mee. Noor werd 2e in het M16 1x veld. En hoe! 0,6 Seconde achter nummer 1! Ze heeft er een spannende wedstijd van gemaakt. Lotte werd mooi 6e. Het blok erna waren Nienke Mekkes en Janneke aan de beurt. Nienke heeft een topprestatie geleverd door haar veld DMA 1x te winnen en 5e overall te worden (van de 59 skiffeurs)! Janneke werd 5e in de DMC 1x en 17e overall. Helaas werd de Skiffhead erna afgelast vanwege de wind. Heel erg jammer en vervelend voor Willem, Simon, Wouter, Kris, Helena en Maren, die zich serieus op deze wedstrijd hadden voorbereid. Ze hadden vast de Hunze goed vertegenwoordigd.

Uitslagen skiffhead: https://raceclocker.com/2cc0d4

Verslag: Nicolette Hellemans