Vrijdag 17 december: Bestuurs – Bezorg – Boerenkool

Home » Nieuws » Vrijdag 17 december: Bestuurs – Bezorg – Boerenkool

Vrijdag 17 december: Bestuurs – Bezorg – Boerenkool

Ach, weten jullie het nog?

In de aankondiging van de boerenkoolmaaltijd 2020 stond het zinnetje: ‘En dan 17 december 2021 weer op De Hunze, afgesproken?’

IJdele hoop.

De Boerenkoolmaaltijd, de traditionele afsluiting van het Hunzejaar waarbij we naast gezellig samen kletsen en eten ook De Roerkoning en de Instructeur van het Jaar bekend maken, kan dit jaar in zijn gebruikelijke vorm helaas geen doorgang vinden.

Het is echter een belangrijke avond voor ons als vereniging. Met de sociëteitszaal in kerstsfeer en een lekkere maaltijd voor je op tafel voel je de verbondenheid met je mederoeiers en ben je je bewust van het feit dat naast de sportieve component ook de sociale band binnen en met onze vereniging van onschatbare waarde is.

Natuurlijk zijn ook de uitreiking van de Roerkoning-bokaal en de bekendmaking van de Instructeur van het Jaar tijdens deze avond belangrijke gebeurtenissen. Stuurtjes zijn, zoals jullie allemaal ervaren onmisbaar, en hoewel we ze na iedere outing dankbaar zijn is het fijn ze eind december eens bijzonder in het zonnetje te zetten.

(N.B. vind je dat jouw ‘stuur’ in aanmerking komt voor de Roerkoning- bokaal? Stuur dan een mailtje met naam en motivatie naar de instructiecommissie)

Zonder instructeurs geen Hunze, dus daarom zetten we ook die normaliter tijdens de Boerenkoolmaaltijd in het zonnetje.

Ook dit jaar waren ze, ondanks Covid-restricties, in grote getale te vinden op het vlot, in de stuurstoel of op de fiets langs het water.

Chapeau!

Terug naar de Boerenkool.

Een Boerenkool-maaltijd op De Hunze eind 2021 is ijdele hoop gebleken en dus grijpt het bestuur terug op het zo succesvol gebleken bezorgconcept.

Evenals vorig jaar verzorgt De Smaak van het Noorden een heerlijke Boerenkoolmaaltijd, welke door het bestuur magnetronklaar wordt aangeleverd.

Je hoeft alleen maar één (of meerdere) roeiers uit te nodigen, de tafel te dekken, de glazen te vullen en de kaarsjes aan te steken.

Je plaatst de bakjes in de magnetron en als het belletje gaat zet je een heerlijke maaltijd op tafel.

Het is natuurlijk lang niet zo leuk en gezellig als samen op de sociëteit eten, maar het idee dat in Stad en Ommeland op hetzelfde moment Hunze-leden aan tafel zitten en boerenkool eten is een samenbindende gedachte, toch?

Wat moet je doen?

  • Geef uiterlijk 12 december via onderstaand formulier aan hoeveel boerenkool je wilt, vegetarisch of met vlees. De kosten zijn 12,50 per persoon.
  • Vul je bank/gironummer in. De penningmeester schrijft het verschuldigde bedrag automatisch van je rekening.

Vervolgens komt het bestuur vrijdag 17 december tussen 17:00 en 19:00 uur de boerenkool bezorgen.

Net als vorig jaar zou het leuk zijn als je ons een foto stuurt (mail daarvoor de redactie) van jouw Boerenkoolavond. Die proberen we dan zo snel mogelijk op de site te zetten. Zijn we toch een beetje bijeen!

Het is niet meer mogelijk om je hiervoor in te schrijven.