Van maandag 3 tot en met dinsdag 11 oktober 2022 staat de Trompbrug open voor de scheepvaart. Er zijn geen scheepvaartseinen aanwezig.

Op 12, 14, 19, 20 en 21 oktober is het Verbindingskanaal gestremd ter hoogte van de Trompbrug. Scheepvaartpassage is mogelijk tussen 12:00-12:30 uur, daarvoor dient een afspraak gemaakt te worden via telefoonnummer 050-3188500.

Van maandag 3 tot en met zondag 23 oktober 2022 is het Noord-Willemskanaal gestremd ter hoogte van de Julianabrug.

Onder voorbehoud, de definitieve planning is nog niet bekend: van maandag 31 oktober tot en met zondag 20 november is het Noord-Willemskanaal gestremd ter hoogte van de Julianabrug.

Zilverreiger weer in de vaart

Home » Nieuws » Zilverreiger weer in de vaart

Zilverreiger weer in de vaart

Er kan weer geroeid worden in de Zilverreiger. De boot (c2x) is bijna zeven maanden uit de vaart geweest nadat in oktober bij vervanging van de boegbal ernstige houtrot werd geconstateerd. Van eind december tot half april was de boot bovendien in opslag vanwege de verbouwing.
Na terugkeer uit de opslag heeft de Materiaalcommissie eerst houtrot verwijderd en van epoxy (kunsthars) een nieuwe boegpunt ‘geboetseerd.’ Daarna is een nieuwe boegbal geplaatst en zijn twee kleine gaatjes in de huid gerepareerd. Tot slot kreeg de buitenkant van de boot een grondige poetsbeurt, waardoor hij nu weer ècht wit is.