Update 16 april: Noord-Willemskanaal; van woensdag 17 april 2024 tot en met vrijdag 19 april 2024, is de doorvaart vrij van 16:00 tot een half uur na zonsondergang. Van 07:00 tot 16:00 wordt er gewerkt en is de doorvaart gestremd. Houd rekening met de aanwezigheid van een ponton ter hoogte van Gyas. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Zomer op de Hunze

Home » Nieuws » Zomer op de Hunze

Nieuwe roeiers

Het was in de zomerweken behoorlijk druk op t botenhuis. Ons botenhuis was het podium van actieve jongelui die de fijne kneepjes van het roeien wilde leren kennen. Het begon allemaal in juni met de eerste reguliere introductiecursus voor jeugdroeiers (10-13 jaar) en junioren (14-17 jaar). Onder leiding van Feico Camphuis maakten een 10-tal jongeren in juni kennis met het roeien. Maar daarna ging het pas echt los.! De zomervakantie hebben we gebruikt om in een drietal weken 25 jonge roeiers een heel mooie week roeiend door te laten brengen. In de 1ste vakantieweek waren er 5 deelnemers aan de zomercursus; in de een na laatste vakantieweek waren er 8 cursisten en in de laatste vakantieweek, die afgelopen vrijdag eindigde, maar liefst 13! Vooral die laatste twee weken verliepen in ongekend zomerse omstandigheden. Van maandag tot en met vrijdag is er in de weken veel geskiffed, in C4-tjes geroeid en zelfs in de 8+. En gezwommen is er ook; veel en vaak. En dat was met hitte ook wel nodig.

Junioren bedankt!

Deze zomercursussen zijn inmiddels een mooie traditie geworden. Heel belangrijk is dat de jongeren instructie krijgen van onze eigen jeugd- en junioren. Dat maakt deze weken ook zo bijzonder. Zonder Eline, Mats, Wouke, Ollie, Silke, Joris, Myrdin, Rafayel, Marius en Rymer had dit allemaal niet gekund. Dank jullie wel jongens! Jullie inzet was geweldig. Maar dat is nog niet alles. Onze junioren waren ook behulpzaam bij het schoonmaken van de toiletten de afgelopen zomer. Dank aan het team dat hier voor zorgde. Heel fijn dat dat zo kon. Tot slot: wie de afgelopen weken het botenhuis bezocht kon elke dag de Hunze-vlag fier zien wapperen. Het hijsen en neerhalen van de vlag was ook een verantwoordelijkheid van de juniorengroep met ‘chef’ vlag Mats aan het hoofd. Mooi dat ons botenhuis deze zomer zo goed herkenbaar was. Het waren kortom prachtige zomerweken. Van de jeugdroeiers en junioren die hebben leren roeien in die weken roeien er inmiddels ruimt 10 als lid bij De Hunze. En daar komen er vast nog wat bij. En ook dat is goed nieuws. Daar doen we het tenslotte voor!