Update 16 april: Noord-Willemskanaal; van woensdag 17 april 2024 tot en met vrijdag 19 april 2024, is de doorvaart vrij van 16:00 tot een half uur na zonsondergang. Van 07:00 tot 16:00 wordt er gewerkt en is de doorvaart gestremd. Houd rekening met de aanwezigheid van een ponton ter hoogte van Gyas. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Zonnige Stadje Rond zeer geslaagd

Home » Nieuws » Zonnige Stadje Rond zeer geslaagd

Zonnige Stadje Rond zeer geslaagd

Afgelopen zondag 20 november werd er weer een ouderwets gezellige Stadje Rond geroeid. Met veel ruimte voor de zon en weinig wind was het goed roeiweer. Maar liefst 34 volledige Hunze ploegen verschenen aan de start om met de klok mee 3,8 km door de Groningse diepenring te roeien. Traditiegetrouw bestonden de meeste ploegen uit mixed teams. In 5 categorieën werden er medailles uitgereikt naast de wisseltrofeeën, bekers of bokalen.

Bij de jeugd tot en met 14 jaar werd de STadjeROndJeugdbekER ‘Strojer Wisseltrofee’ gewonnen door Lotte, Nout, Marius en IJsbrand met Kasper op de stuurplaats. Zij kwamen in een tijd van 18 minuten en 14 seconden over de finish. Dat belooft nog veel goeds voor de toekomst. Bij de junioren tot en met 18 jaar stuurde Rianne de ploeg met Silke, Kris, Douwe en Simon naar de winst van de Joh.D. Voorsmit trofee in een tijd van 16 minuten en 29 seconden.

In de categorie nieuwe leden verschenen er maar liefst 5 ploegen aan de start. De ‘Eersteling’ wisselbeker werd toepasselijk gewonnen door de ploeg Oerend Hard met Ditje, Louis, Peter en Beatrice, gestuurd door Rianne in een tijd van 17 minuten en 37 seconden.

In de 2e divisie mogen alle senioren roeiers starten en vindt er in de uitslag een leeftijdscorrectie plaats. De ‘Rondom Gruno’s Veste’  bokaal werd in een gecorrigeerde tijd van 15 minuten en 10 seconden gewonnen door Els, Erik, Maarten, Anita en Tineke. Maar liefst 19 ploegen namen deel in dit veld, wat weer als vanouds sterk bezet was.


Bekijk hier de foto’s die Hans Duut heeft gemaakt onderin vind je foto’s van Nick Koper en Hans.


In de 1e divisie (wedstrijd) werd de “Bruins Oving” bokaal gewonnen door Femke, Helena, Wouter en Lysandros met Silke op de stuurplaats in een tijd van 15 minuten en 31 seconden. De originaliteitsprijs ging naar de ploeg ‘Vrouwenpower’ van Gerda, Louise, Wilma, Nannie en Ingeborg roeiend als mannelijke hippies.

De volledige uitslag is hier te vinden. Met dank aan de inzet van de vele vrijwilligers kunnen we weer terugkijken op een zeer geslaagde dag.

Renze Rispens