Roeien

Waterwolf marathon 2020

De Waterwolf gaat door. De windvoorspellingen zijn zuid tot zuidoostelijke wind, van 4 naar 5, met wat sterkere vlagen. Wij vragen jullie taften te installeren en wanneer nodig de riggers af te plakken. We wensen jullie gezellige voorbereiding en een mooie tocht.

Op zondag 4 oktober 2020 wordt dit jaar de Waterwolf-marathon voor de 15e keer geroeid. Deze zal – onder het corona-protocol – in een aantal opzichten anders zijn dan in andere jaren. Alle informatie is hieronder via de download-blokken te bekijken.

Als extra service hier nog de weersverwachting (Sauwerd) en de Googlemaps-track.

Bloktijden-schema
Blokschema-voor-Waterwolf.pdf
Update loting: Startnummers en blokindeling
STARTLIJST-03-okt-2020.pdf
Informatie voor Stuurlieden
Waterwolf2020.mp4
Waterwolf Routekaart en -beschrijving
Routekaart-2020-voor-site.pdf
Corona - Veiligheidsprotocol
Veiligheidsprotocol-de-Waterwolf-30-09-2020.pdf

Wat hetzelfde gebleven is

Dit jaar wordt het vaste traject gevolgd: vanaf De Hunze start de tocht via de sluis en het Hoendiep in westelijke richting. Dit water buigt noordwaarts af en komt na Zuidhorn uit op het Van Starkenborghkanaal. De tocht volgt dit water even westwaarts en vervolgt dan noord-westelijk via onder andere de kronkelende Kommerzijlsterrijte. Halverwege passeert men het gemaal De Waterwolf bij Electra aan het Reitdiep. Dit brede slingerende water volgend passeert men Roode Haan, Aduarderzijl en via Garnwerd en Dorkwerd (oversteek Van Starkenborghkanaal en sluis) komt men terug bij de stad Groningen. De tocht eindigt na ruim 52 kilometer bij De Hunze.

Programma

  • Vanaf 7:00 uur: registratie per blok
  • Boten worden op startnummer op het vlot toegelaten voor veiligheidsinspectie en snel vertrek om klaar te gaan liggen voor de sluis.
  • Tijden: Zie blokschema bovenstaand.
  • Vliegende start circa 1.4 kilometer na de sluis.
  • Vanaf ca. 13:00 uur: finish van de eerste wedstrijdploegen bij de Platvoetbrug.

Inschrijven en kosten

  • Dit jaar zal de KNRB-marathoncommissie bij over-inschrijving loten wie mee mag doen. De algemene inschrijving sluit 19 september 2020.
  • Niet-Hunzeleden kunnen zich door hun bevoegde commissaris van de eigen roeivereniging inschrijven bij de KNRB.
  • Hunzeleden schrijven zich in vóór 17 september 2020 via deze link.
  • Vragen over de inschrijving kun je stellen aan de seniorencommissaris (Betty Goedewaagen).

Het inschrijfgeld van tien euro per persoon dient uiterlijk 27 september overgemaakt te zijn op rekeningnummer NL83INGB0000835054 ten name van KGR De Hunze te Groningen onder vermelding van Inschrijfgeld Waterwolf 2020 met omschrijving van vereniging- en ploegnaam.

Wil je meedoen maar heb je zelf geen ploeg? Vaak valt er iets te regelen en andere ploegen kunnen er baat bij hebben, bijvoorbeeld bij blessures. Hoewel er niets gegarandeerd wordt, zijn dit soort verzoeken welkom bij de waterwolfcommissie.

Bootverhuur: De Hunze regelt dit jaar géén boten bij verenigingen buiten de stad. Afhankelijk van de bezetting door eigen leden, zijn er boten te huur.  Dit is na 17-9-2020 bekend.

Wedstrijd en prestatietocht

De totale afstand is ruim 52 kilometer, waarvan 47 kilometer als wedstrijd wordt geroeid. De wedstrijdstart ligt na de brug van de Westelijke Ringweg. De wedstrijdfinish is bij de Platvoetbrug, voor de oversteek van het Van Starkenborghkanaal en de Dorkwerdersluis, zo’n 7,5 kilometer voordat men terug is bij het botenhuis van De Hunze. Hierover wordt van alle boten de tijd opgenomen.

De wedstrijdcategorieën in Heren,  Dames, en Mix- of Vrij-categorie zijn: C4x+, C2x+, 4x+, Wh2X+, en skiff.

Inschrijving voor de skiff-categorie alleen wanneer er persoonlijke begeleiding op de wal is; toelating in de skiff op de wedstrijddag is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Voor de prestatietocht zijn alle boottypes welkom.