Let op: momenteel is de waterstand verhoogd. Wees bijzonder voorzichtig bij onderdoorvaart van bruggen.

Schuitendiep, ter hoogte van Turfsingel 45; in verband met werkzaamheden oponthoud op weekdagen van 07:00 tot 17:00 van:
– ma. 8 juli t/m vr. 2 augustus 2024 en
– ma. 2 september t/m 13 september 2024 (Rijkswaterstaat.2024.04263.0).

Aegir Lentesprint, een wedstrijd om nooit te vergeten.

Home » Roeien » Wedstrijd- en competitie » Verslagen » Aegir Lentesprint, een wedstrijd om nooit te vergeten.

Aegir een wedstrijd om nooit te vergeten

Op 26 en 27 maart vond de vijfde editie van de Aegir Lentesprint plaats. De sprint van 500 meter wordt geroeid op het Hoornsemeer. Met de ‘Partij voor de Riemen’ vonden we dat we deze thuiswedstrijd niet aan ons voorbij konden laten gaan, ook al betekende dit dat we het vertrouwde scullroeien moesten verruilen voor boordroeien. Robbert en Jesse hadden nog maar twee keer eerder boord-geroeid, we vonden in Junior een ervaren invaller.
Aanvankelijk waren we ingedeeld op de stormachtige zaterdag, maar deze heat werd door de harde wind afgeblazen en verplaatst naar de zondag. Dit betekende wel dat we in allerlijl een nieuwe stuur moesten vinden. Jorrit van der Sluis, de competiecommissaris die de allereerste Aegir Lentesprint uitschreef, bleek gelukkig bereid ons te sturen.
Met een van Aegir geleende overnaadse 4 waren we ingedeeld in een veld met 6 boten. De start van de race was chaotisch, we kwamen niet goed weg en lagen al snel één-na-laatste. Met een goede tussensprint kwamen we langszij en eindigden we uiteindelijk als derde. Zonder dit te weten plaatsten we onszelf hiermee in de finale, een finale die aan ons voorbij is gegaan.

Verslag door Jaap Euwema

De foto’s zijn van onze onvolprezen coach Hans Duut. Meer foto’s zijn te vinden op: https://photos.app.goo.gl/ukXwhgNuKHp4sztP9