Oude Winschoterdiep; doorvaart geblokkeerd in de weken 22, 23 & 24. Er worden dan sloopwerkzaamheden uitgevoerd boven dat water. Wanneer daar wordt gewerkt ligt er een ballenlijn in het water om de doorvaart te blokkeren.

Cottwich Almelo Regatta

Home » Roeien » Wedstrijd- en competitie » Verslagen » Cottwich Almelo Regatta

Cottwich Almelo Regatta

Cottwich Op zondagochtend 17 september zoefden wij met de ploeg in de rode auto van Yvette richting Almelo. Met de beste hits van ABBA zat de stemming er al goed in en waren de stemmen in elk geval al opgewarmd.

Eenmaal in Almelo aangekomen stond de goedgevulde bowa van de Hunze al klaar. De mannen van de Partij voor de riemen mochten het spits afbijten en werden bij de finish luidkeels aangemoedigd (20:30,2).

In het middagprogramma werd het drukker met Hunze boten en was het ook onze beurt om te starten. Terwijl hier en daar een groet “dag Hunze” over het water ging voeren wij op richting de start. Rondmaken bij de brug, en vervolgens op startnummer klaarliggen. Daarna 5 kilometer zo hard mogelijk roeien; best een eind. Dat ging goed, want de Hunze heeft behoorlijk wat blikken behaald.

Voor onze ploeg betekende dit het alleereerste blik in de dames dubbelvier met (21:25,5) en een snelle tijd voor de dubbeltwee die maar 3 seconden later finishte (21:28,9). De dames in de dubbelvier zonder hebben zelfs een baanrecord neergezet (19:05,5). Ook onze eigen wedstrijdcommissaris en secretaris blikten in de dubbeltwee (20:21,6). Bij de jeugd blikte Wouter Bolt in de J18 skiff (20:34,7) en Simon van Dijk met een buitenaards snelle bril in de J16 skiff (20:03,7).

Achteraf werd er gevierd met taart, de keuze was reuze en voor de echte hongerige roeiers was er zelfs pasta aanwezig. Na de uitreiking die even op zich liet wachten vertrokken wij allemaal weer richting het Noorden. Helaas was er geen blik voor het hardste aanmoedigen, anders was deze zeker richting onze vereniging gegaan.