Coupe de la Jeunesse – 8

Home » Coupe de la Jeunesse – 8

Samen trainen

Afgelopen 7 weken heb ik samen met roeiers uit 5 verschillende verenigingen richting de Coupe de la Jeunesse getraind. Het was een leerzame en intensieve ervaring. Ik vond het heel bijzonder om met 7 andere roeiers met wie ik normaal gesproken de strijd mee aan ga, samen de boot in te stappen. Dit is voor velen hun eerste ‘internationale uitzending’ voor TeamNL. Lang niet iedereen had al een goede boordroei ervaring. Velen hadden zelfs nog nooit een boordroei wedstrijd gevaren. Gelukkig werden wij door ervaren coaches hiervoor getraind. Wij moesten 6 keer per week aanwezig zijn op de Bosbaan of bij roeivereniging Willem III in Amsterdam om samen in de 8+ te roeien. (Dat waren veel eenzamen uurtjes in de trein vanuit Groningen).

Mooie ervaring

Om ons officiële ticket naar de Coupe te verdienen moesten wij de Hoop acht op de DYIR verslaan. Helaas werd deze wedstrijd wegens onweer op het laatste moment afgelast. Daardoor werd de week erop een spar georganiseerd die wij wisten te winnen.
Vanaf dit moment waren de laatste 2 weken tot de Coupe ingegaan, wat een relatief korte periode is. Wij hebben één week ontzettend intensieve trainingen gedraaid om de boot zo snel mogelijk te laten gaan. De laatste week hebben wij alleen nog maar lichte trainingen gevaren waarmee we vooral op techniek hebben gelet.
Jammer genoeg waren de tegenstanders op de Coupe sterker dan voorgaande jaren waardoor wij genoegen moesten nemen met een 7e plek. Ondanks het resultaat hebben alle roeiers in de acht veel ervaring op gedaan. Ik heb een super leuke tijd gehad en hoop volgend jaar weer mee te mogen doen!
Groetjes Simon!