De NO competitie voor de jeugd is weer begonnen

Home » Roeien » Jeugd & junioren (10 tot 18 jaar) » Verslagen » De NO competitie voor de jeugd is weer begonnen

Froskepolle

Nu het weer warmer wordt zijn de jeugdwedstrijden weer begonnen. In april hebben we bij Wetterwille het traditionele rondje van 2,5 km rond Froskepolle geroeid en ’s-middags de keerboeiwedstrijden.
De oudste jongens hadden sterke tegenstanders waardoor zij niet in de prijzen vielen. De jongste jongens zijn het snelst om Froskepolle geroeid en waren tweede met de keerboeiwedstrijd. Dit leverde hun een medaille op en taart.
Na de prijsuitreiking is de taart door alle jongens snel soldaat gemaakt waarna iedereen tevreden terugkeerde naar Groningen.

Assen

Op 13 mei waren de volgende wedstrijden in Assen. Dit keer waren de jongste jongens niet compleet, maar dat is opgelost door te combineren met twee roeiers van de Zwolse en de ARC. Ook hier waren zij weer snel, zij wonnen de C4x. Voor de jongens 13-14 waren maar 6 jongens ingeschreven. Koen en Misha hebben samen de 2x gewonnen en Misha was de snelste in de skiff.

Snelste meisjesploeg

Mascha was de enige vrouwelijke vertegenwoordigster van de Hunze en heeft in een mixed combinatie met de Grift en Tubantia geroeid. In de 2x was zij samen met Tubantia gedeeld tweede, maar wel de snelste meisjesploeg.
Terugkijkend zijn dit twee leuke wedstrijddagen geweest waar iedereen weer goed zijn best heeft gedaan. De volgende wedstrijden zijn de Pinksterwedstrijden bij Neptunus en de 11 bruggen minimarathon bij Aengwirden in Heerenveen.