Oude Winschoterdiep; doorvaart geblokkeerd in de weken 22, 23 & 24. Er worden dan sloopwerkzaamheden uitgevoerd boven dat water. Wanneer daar wordt gewerkt ligt er een ballenlijn in het water om de doorvaart te blokkeren.

Duckdalven trekken blik op de AA-race

Home » Roeien » Wedstrijd- en competitie » Verslagen » Duckdalven trekken blik op de AA-race

Duckdalven trekken blik op de AA-race

Met gezonde spanning voor hun eerste nationale langebaan wedstrijd buiten Groningen verschenen de Duckdalven op zondag 21 april aan de start van de AA-race in Alkmaar. De AA-race is een tijdrace over 4 km op het kanaal Omval-Kolhorn vanaf Broek op Langedijk naar Alkmaar.

De dag tevoren waren de Duckdalven al naar Alkmaar gereisd om daar op de zaterdag nog even de boot te kunnen proberen die voor de gelegenheid van de Alkmaarse Roei- en Zeilverening (ARZV) gehuurd was. De boot bleek enigszins licht afgesteld, maar gelukkig stemde de ARZV toe dat boot optimaal voor de Duckdalven kon worden afgesteld.

In de eerste heat van de dag roeiden de dames de race in de C4x+ in een fantastische tijd van slechts 17 minuten en 55 seconden. Daarmee waren ze zelfs sneller dan de meeste dames gladde vieren die deelnamen aan de race. Na de gebruikelijke correctie, waren de blikken voor de snelste ploeg van de ochtend-heat (met 30 deelnemende boten) voor de Duckdalven.

De organisatie van de AA-race zou voor een volgende editie van de race met heel veel plezier meer ploegen van De Hunze verwelkomen.