Herfstachtige Stadje Rond 2023

Home » Roeien » Wedstrijd- en competitie » Verslagen » Herfstachtige Stadje Rond 2023

Ouderwets gezellig

Afgelopen zondag 19 november werd er weer een ouderwets gezellige Stadje Rond geroeid. Onder herfstachtige omstandigheden met zon, regen en lekker veel tegenwind richting de finish was het weer eens anders roeien dan vorig jaar. In totaal verschenen er 31 ploegen aan de start, waarvan één ploeg van de Emder Rudernverein, om met de klok mee 3,8 km door de Groningse Diepenring te roeien. Traditiegetrouw bestonden de meeste ploegen uit mixed teams. In 6 categorieën werden er medailles uitgereikt naast de wisseltrofeeën, bekers of bokalen.

Jeugd en Junioren

Bij de jeugd tot en met 14 jaar werd de STadjeROndJeugdbekER “Strojer Wisseltrofee” gewonnen door Joris, Sjoerd, Olivier en Misha met Rianne op de stuurplaats. Zij kwamen in een tijd van 21 minuten en 11 seconden over de finish. Met zoveel wind tegen in de laatste kilometer was het voor de jeugd natuurlijk ook een pittige opgave.
Bij de junioren tot en met 18 jaar stuurde wederom Rianne een ploeg naar de overwinning, ditmaal met Nout, Lotte, Wouter en Kris. De Joh.D. Voorsmit trofee werd door deze ploeg gewonnen in een tijd van 16 minuten en 40 seconden.

Uitslagen

In de categorie nieuwe leden verschenen er maar liefst 6 ploegen aan de start. De “Eersteling” wisselbeker werd gewonnen door de ploeg Duckdalfjes 2 met de roeisters Leonie, Katrin, Maartje en Laura en Nick als stuur in een tijd van 18 minuten en 41 seconden.
In de 2e divisie werden er dit jaar voor het eerst 2 prijzen verdeeld over de deelnemende ploegen: “Rondom Gruno’s Veste” bokaal voor iedereen van 19 jaar of ouder en de “Grunns Goud” beker voor alle roeiers van 50 jaar of ouder. In totaal deden er 20 ploegen mee in de 2e divisie, waarvan 9 ploegen in de categorie “Grunns Goud”. De “Rondom Gruno’s Veste” bokaal werd gewonnen door Hilda, Mats, Maarten en Brigid en Rianne als stuur in een tijd van 16 minuten en 20 seconden en de “Grunns Goud” beker werd door Fred, Anneke, Pim en Annejet gestuurd door Minke gewonnen in een tijd van 17 minuten en 29 seconden.
In de 1e divisie (wedstrijd) werd de “Bruins Oving” bokaal gewonnen door Kasper, Noor, Wouter en Helena met Lotte op de stuurplaats in een tijd van 16 minuten rond.
De volledige uitslagen zijn hieronder te vinden.

Originaliteit

De originaliteitsprijs ging naar de ploeg “Peking Expres” van Nick, Frank, Elien, Saskia en Brigid voor hun prachtige ‘drakenboot’ met bijbehorende kostuums, hoofddeksels en haar-bling-bling. De tweede plaats was voor de bridal party (Duckdalfjes 1) van Hedwig, Kim, Lucienne, Charlotte en Wout; op de derde plaats kwam Grachtpracht (Jesse, Robbert, Aline, Saskia en Rianne), die met fraaie grijze pruiken en de rugnummerleus ‘Mogen wij ook compensatie?’ op luchtige wijze protesteerden tegen de (dit jaar net afgeschafte) leeftijdscorrectie in de tweede divisie. Eervolle vermelding verdienen alle ploegen, een stuk of twaalf in totaal, die de moeite hadden genomen zich in de boot anders-dan-anders uit te dossen. Een traditie om in ere te houden!
C3x+ winactie
Extra dit jaar was de organisatie van een winactie voor de aan te schaffen C3x+. Opdracht was om een juiste dubbele voorspelling te doen: welke boot gaat, over de hele dag gemeten, gemiddeld het snelst over de baan én welke ploeg wint welke divisie? Met vijf divisies waren er vijf prijzen beschikbaar, maar daarmee had de organisatie het voorspellend vermogen van de Hunze-leden onderschat, want er waren maar liefst 8 leden die een juiste uitkomst (zie de uitslagen elders in dit verslag) voorspelden. De winnaars waren niet allemaal meer aanwezig en zo konden de vijf dubbeldonker Drentse suikerbroden zonder problemen worden uitgereikt aan de nog aanwezigen die een juiste voorspelling hadden ingeleverd. De actie leverde een mooie bijdrage op voor het C3x+-fonds.
Met dank aan de inzet van de vele vrijwilligers kunnen we weer terugkijken op een zeer geslaagde dag.

Uitslagen Stadje Rond 2023
Uitslagen-Stadje-Rond-2023-ploegnamen-en-tijden.pdf