Hunze junioren 4x Nederlands Kampioen!

Home » Roeien » Jeugd & junioren (10 tot 18 jaar) » Verslagen » Hunze junioren 4x Nederlands Kampioen!

Hunze junioren 4x Nederlands Kampioen!

Het wedstrijdseizoen is voor de Hunze junioren al een heel eind op weg. Hoogste tijd om de tussenbalans op te maken. Want er zijn al weer hele mooie prestaties neergezet!

Het 2-kilometerseizoen begon meteen al spannend, met de kwalificaties voor het NK Klein tijdens de Voorjaarsregatta op de Bosbaan. Het NK voor junioren is verdeeld over twee wedstrijdweekenden. In het eerste weekend wordt er alleen maar geroeid in boten met maximaal twee riemen. Dus in de skiff of 2-zonder. En omdat er per nummer maar 24 deelnemers kunnen deelnemen, is er in het weekend voor het NK klein een kwalificatiewedstrijd. De 24 snelsten mogen deelnemen aan het NK. Van de wedstrijdmeiden wisten Noor en Lotte zich te plaatsen voor de meisjes 16 1x. En Helena en Maren voor de meisjes 18 1x. Het lukte Kris jammer genoeg niet, zij was vlak ervoor ziek geweest. Bij de jongens plaatste Simon zich voor de jongens 18 1x en Daan en Kasper voor de jongens 16 1x.

Op het NK klein liep de spanning verder op, want op deze wedstrijd worden ook de eerste stappen gezet richting internationale uitzendingen later in dit jaar. Noor deed het super goed en werd met overmacht Nederlands Kampioen in de meisjes 16 1x. Zij verdiende hiermee een uitzending met de nationale junioren equipe naar de internationale regatta in Munchen. Lotte werd 4e in de B-finale. In het meisjes 18-veld werd Helena 2e in de C-finale en Maren 5e in de D-finale.

De jongens deden het in het jongens 16 1x veld ook goed. Daan werd uiteindelijk 6e in de A-finale en Kasper 3e in de B-finale in bijna dezelfde tijd als Daan. Simone werd 1e in de D-finale, hij deed dat in wel in wat uiteindelijk de 6e tijd overall bleek te zijn.

 

4 en 5 mei: 117. Große Bremer Ruder-Regatta & Noor wordt uitgezonden naar het junioren WK in St. Catharines, Canada!

Het volgende wedstrijdweekend was op 4 en 5 mei. Wel herdenken, maar geen bevrijdingsfeest (of toch wel?). Noor vloog naar München en verzekerde zich na deze wedstrijd van een uitzending naar het junioren WK dat eind augustus in Canada wordt gehouden. Zij roeit daar samen met Teuntje Mollee van Het Spaarne in de 2x.

De andere junioren roeiden dat weekend in Bremen op de internationale regatta. Met wisselend resultaat ging iedereen gemiddeld 2x per dag over de baan. Er werden blikken getrokken, maar de oogst was wat minder dan in voorgaande jaren. Op de foto Helena, Kris, Maren en Lotte die de meisjes 18 4x- in Bremen hebben gewonnen.

25 & 26 mei: NK Groot op de Westelijke Regatta

En vorige week was er dan het 2e NK weekend. De Westelijke Regatta is de gastheer van het NK groot, dus voor de 2x, 4x- en de 8+. Dit keer op de Willem Alexanderbaan bij Rotterdam.

Bij de jongens zijn de velden goed gevuld, maar bij de meiden viel dat tegen. Er was geen tegenstand in de 8+ en 4x- in het meisjes 18 veld. Daar richt iedereen zich op de 2x, omdat dat het nummer is dat meetelt voor de samenstelling van de ploegen die begin augustus naar de Coup de la Jeunesse (het officieuze junioren EK) in Tsjechië willen gaan.

De zaterdag verliep voor Noor en Lotte ronduit teleurstellend. Noor was ziek geweest en na de voorwedstrijd moest er besloten worden haar voor het hele weekend verder rust te geven. En dat terwijl zij samen goede kans hadden gehad op de titel.

Voor de jongens verliep de zaterdag veel positiever. Simon en Wouter werden in een combi-acht samen met de ARC, Willem III en Viking Nederlands kampioen door met 0,88 seconden verschil de verenigingsacht van De Hoop te verslaan.

Op zondag kreeg Lotte een mooie kans om toch een kampioenschap binnen te halen. Zij zat op slag een combinatie met Gouda, Iris en Hemus. Samen roeiden zij een bloedstollende wedstrijd. In de laatste meters wisten ze door een supereindsprint te winnen! En was De Hunze weer een Nederlands kampioen rijker.

In het dubbel 2 veld werden de krachten gemeten met de andere ploegen die naar de Coupe willen. Helena deed dat met haar nieuwe combi-partner Emma van De ARC. Deze verse ploeg wist een knappe 2e plaats te veroveren, op redelijke afstand van de winnaars. Dit biedt zoveel perspectief dat zij de komende wedstrijden samen verder gaan.

Kris en Maren hadden een iets moeilijkere start, maar wisten zich in de B-finale goed te herpakken. Ze wonnen deze dik en deden dat in een 5e tijd overall. Ook dat biedt perspectief en zij gaan samen verder in de 2-. Simon werd 5e in een combi in het jongens 18 4x-veld en 2e in de B-finale in het zwaar bezette jongens 18 2x-veld. Daan en Kasper werden 2e in het jongens 16 2x-veld en 3e in het jongens 4x-veld.

Op naar de Koninklijke Holland Beker

De volgende wedstrijd is komend weekend, de Koninklijke Holland Beker. Dit is een internationale wedstrijd, heel leuk om te bezoeken. Kom allemaal kijken, dan kunnen jullie onze junioren aanmoedigen als zij de Hunze eer vertegenwoordigen.