Noord-Willemskanaal: gestremd ter hoogte van de Julianabrug van zaterdag 23 maart 2024 tot en met dinsdag 16 april 2024, vanwege de werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe vaste brug. Er wordt 24/7 gewerkt. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Mooi en succesvol Gyas-Hunze weekend

Home » Roeien » Wedstrijd- en competitie » Verslagen » Mooi en succesvol Gyas-Hunze weekend

Mooi en succesvol Gyas-Hunze weekend

Onder wisselende weersomstandigheden vond op 24 en 25 februari de Gyas-Hunze race plaats. De race wordt veelal gezien als de opening van het roeiseizoen. Het is een race die bekend staat om zijn uitdagende parcours met veel bruggen en lastige stuursituaties. Er wordt aan deelgenomen door veel (studenten-)roeiverenigingen uit het hele land. In totaal waren er 207 inschrijvingen voor deze eerste krachtmeting na een winter lang hard trainen op eigen water. Ook De Hunze deed aan editie 2024 weer volop mee: er verschenen maar liefst 23 ploegen aan de start om de 2,4 kilometer door de grachten van Groningen af te leggen, met finish direct voor ons eigen verenigingsgebouw. Uiteindelijk wisten ze in 5 van 17 uitgeschreven velden (met 3 of meer deelnemers) de overwinning op te eisen.
De weersomstandigheden waren aangenaam, hoewel een verdwaalde regenbui hier en daar roet in het eten gooide. Binnen in de sociëteit van de Hunze was echter ruime mogelijkheid om op te warmen onder het genot van een versnapering, en de andere ploegen de finish zien te passeren.
Op zaterdag was het de beurt aan de heren (C-)dubbelvier-metten, de dames C-dubbelvier-met, en de heren acht. Er startten 8 Hunze-ploegen, met winst in het H 4*, H C4*, en D C4* veld.
Op de zondag startten 15 ploegen van De Hunze in de dames dubbelvier-met, de dames acht, de open acht, en de jongens 18 dubbelvier-met. Vier keer had De Hunze de snelste tijd van het veld, in het D 4*, O 8+, DErv 4* en J18 4* veld.

Zie hier de uitslagen.

Op zaterdag heeft Hans Duut foto’s gemaakt van de Hunze-ploegen.

WINST
H 4*: b. Carsten Helmich, 2. Arthur Molenaar, 3. Steven Russcher, s. Anne Wiebe Hoekstra, st. Anna Goldberg
H C4*: b. Javier Campuzano, 2. Felipao Felipe Gálvez Jirón, 3. Victor Smid, s. Erik Smid, st. Rik Straathof
D C4*: b. Lucienne Kiewiet, 2. Katrin Theelen, 3. Maartje van der Lek, s. Kim Schuurman, st. Wouter Brouwer
D 4*: b. Emma Van Doren (ARC), 2. Kris Kuin, 3. Lotte Raben, s. Helena Brand, st. Herald van de Witte (ARC)
O 8+: b. Frank Vondeling, 2. Jelmer Krips, 3. Steven la Bastide, 4. Michael Sandler, 5. Martijn de Vilder, 6. Johannes Boshuizen, 7. Fred Burlage, s. Hans Elward, st. Remco de Boer
DErv 4*: b. Anna Goldberg, 2. Jacqueline van den Bosch, 3. Romy Kuldip Singh, s. Nienke Mekkes, st. Rebecca Jackson
J18 4*: b. IJsbrand Bierman, 2. Kasper Eldering, 3. Daan Munneke, s. Simon van Dijk, st. Nout Feenstra