Update 19 april: Noord-Willemskanaal; doorvaart vrij. Houd rekening met de aanwezigheid van een ponton ter hoogte van Gyas. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Mooie resultaten op de Novembervieren

Home » Roeien » Wedstrijd- en competitie » Verslagen » Mooie resultaten op de Novembervieren

Mooie resultaten op de Novembervieren

De Hunze was goed vertegenwoordigd op de Novembervieren 2022. De wedstrijd is gehouden op zondag 6 november, onder herfstige omstandigheden. Onze vereniging werd door elf ploegen vertegenwoordigd, waarvan zes combi-ploegen.

De Novembervieren is een achtervolgingswedstrijd op de Amstel in Amsterdam over een traject met een lengte van vier kilometer. De finish is ter hoogte van De Hoop, de wedstrijdgevende vereniging. Deelname staat open voor alle gestuurde ploegen zolang ze maar bestaan uit vier roeiers en/of roeisters. Alle Hunze-roei(st)ers namen deel in een gladde dubbelvier.

Dit jaar werd De Hunze ook in het HCl 4* vertegenwoordigd. Steven, Don, Anne, Joost en Rebecca (st.) wisten te winnen. In dit veld werden onder meer Amstel, De Hoop en Willem III op hun thuiswater aan de zegekar gebonden. Gefeliciteerd met jullie blik! In het sterk bezette DV4*-veld wisten Stijn, Eveline, Anneke, Nicolette en Linde (st.) beslag te leggen op een derde plaats. Daarmee hielden zij 43 ploegen achter zich. In het DCl 4* lagen er twee ploegen aan de start. Rianne, Lisanne, Emma, Brigid en Rebecca (st.) roeiden in 16:27.8 naar een negende plaats, terwijl Sophie, Anke, Iris, Juul en Eline als vijftiende eindigden in 17:30.6.

In het M16 4*-veld hebben Helena en Kris (Hunze) gecombineerd met Britt, Jasmyn en Mikke (st.) van Daventria. Zij roeiden in 15:39.6 naar een tweede plaats in een veld met elf ploegen. Ook in dat veld: een Hunze/Iris/Gouda 1-combi met Hunze-roeisters Lotte en Noor. Zij roeiden samen met Milou, Emma en Ruben (st.) naar een vierde plaats in 15:59.3. In het M18 4*-veld roeiden Meike, Maren, Silke, Femke en Mats (st.) in 15:58.5 naar de meet (5e plaats).

In het J14 4*-veld hebben IJsbrand, Nout, Daan en Meike (st.) gecombineerd met Floris van de ARC. Twee combi’s met Hunze-leden verschenen aan de start in het J16 4*-veld: Hunze/Daventria/de Zwolsche met Hunze-leden Remko en Wouter. Zij combineerden met Sander, Tibe en Mikke (st.). Zij bonden de strijd aan met zestien andere ploegen, waaronder de Hunze/ARC-combi met de Hunze-leden Douwe Jan en Simon. Zij combineerden met Tim, Hessel en Demi (st.). De combi’s finishten als vierde en dertiende. In het J18 4*-veld roeide de Hunze/Wetterwille/ARC-combi naar een derde plaats. De combi bestond uit Hunze-leden Mats, Lysandros en Silke (st.) die samen met Julian en Bjorn over de baan gingen.