Noord-Willemskanaal: gestremd ter hoogte van de Julianabrug van zaterdag 23 maart 2024 tot en met dinsdag 16 april 2024, vanwege de werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe vaste brug. Er wordt 24/7 gewerkt. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Noor Nationaal Kampioen indoorroeien

Home » Roeien » Jeugd & junioren (10 tot 18 jaar) » Verslagen » Noor Nationaal Kampioen indoorroeien

Van lustrumfeestje van Nereus tot een groot evenement met tegen de 2.000 deelnemers: het Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien (NKIR). Een wedstrijd op een ergometer over 2.000 meter (de afstand van een kortebaan boord-aan-boord wedstrijd). Een begrip in de (inter)nationale roeigemeenschap. Op het NKIR wordt gestreden om de Nederlandse Titel in de Sporthallen Zuid te Amsterdam.

Afgelopen zaterdag bleek Noor met afstand de sterkste in het M14-veld. Zij was met 07:38,9 net iets meer dan 25 seconden sneller dan de nummer twee en werd Nationaal Kampioen. Daarnaast viel op dat zij zowel qua tempo als qua tijd een mooie vlakke race heeft neergezet. Lotte Raben heeft beslag gelegd op de derde plaats. In het M18-veld moest Femke één roeister van Het Spaarne voor zich dulden, in het M16-veld werd Helena ook tweede. Knappe prestaties meiden!

De Hunze werd goed vertegenwoordigd op de editie 2022. Voor onze vereniging kwamen verder nog uit: