Oude Winschoterdiep; doorvaart geblokkeerd in de weken 22, 23 & 24. Er worden dan sloopwerkzaamheden uitgevoerd boven dat water. Wanneer daar wordt gewerkt ligt er een ballenlijn in het water om de doorvaart te blokkeren.

Sterk stuurmanschap voorkomt ongelukken op Noordelijke Onderlinge Wedstrijden.

Home » Roeien » Wedstrijd- en competitie » Verslagen » Sterk stuurmanschap voorkomt ongelukken op Noordelijke Onderlinge Wedstrijden.

Sterk stuurmanschap voorkomt ongelukken op Noordelijke Onderlinge Wedstrijden.

Op 6 april was het dan eindelijk zover:

Een wedstrijd in het kader van de Noordelijke Onderlinge Wedstrijden op ons ‘eigen’ Verbindingskanaal tussen het Groninger Museum en De Hunze.

Hoewel veel verenigingen uit het noorden des lands waren uitgenodigd, was de deelname niet overweldigend. Er kon gestart worden in twee verschillende velden, C4x+ en 4x+, en de wedstrijden werden gevaren over afstanden van 450 en 700 meter. Een van de Hunze-ploegen, Duckdalven, durfde het zelfs aan om in beide velden uit te komen.

Het mooie lenteweer bracht in Groningen niet alleen roeiers op het water maar ook veel pleziervaart.

Traditioneel gaven de bestuurders en bemanningen van de plezierbootjes er blijk van zich niet veel te bekommeren om de vaarregels op het water, hetgeen bij de roeiende ploegen in de wedstrijd zelfs enkele malen tot onderbrekingen in het roeien en noodstops leidde.

De stuurkunsten van Wout en Louis voorkwamen gelukkig dat er ongelukken gebeurden.

De Duckdalven wisten in alle heats de snelste tijden neer te zetten. Om de waardering voor de deelname vanuit Emmen te benadrukken, werd de inspanning van de nieuwe roeivereniging DRV34 beloond met blikken voor de deelnemers.