Oude Winschoterdiep; doorvaart geblokkeerd in de weken 22, 23 & 24. Er worden dan sloopwerkzaamheden uitgevoerd boven dat water. Wanneer daar wordt gewerkt ligt er een ballenlijn in het water om de doorvaart te blokkeren.

Succesvolle Novembervieren voor de Hunze

Home » Roeien » Wedstrijd- en competitie » Verslagen » Succesvolle Novembervieren voor de Hunze

1e, 2e en 3e plaatsen

Zondag 5 november was de Hunze goed vertegenwoordigd op de Amstel tijdens de novembervieren, een achtervolgingswedstrijd over 4 km, die eindigt bij de roeivereniging de Hoop.
In het eerste blok werden 2 prachtige 1e plaatsen, een mooie 2e plaats en een 3e plaats gehaald! De meisjes 18 dubbelvier met Kris Kruin en Helena Brand haalde een 2e plaats in een veld van 8 ploegen met een snelle tijd van 14:56.1 minuten. Daarna waren de meisjes 16 aan de beurt met Noor de Witt, Maren ter Avest en Lotte Raben. In een spannende strijd met de Amstel trokken ze aan het langst eind. Eerste van de 9 ploegen in een tijd van 15:15.1! De jeugd heeft de toekomst. Wat een mooie resultaten!

Weer en wind

Daarna waren de dames masters aan de beurt. Als je al een tijdje roeit, kom je allerlei bekenden tegen voor de start. Ploegen van vorig jaar maar ook bekenden uit een (ver) verleden. De sfeer is gemoedelijk, dat wordt wel anders na de start, wanneer de competitie echt begint. Gelukkig was het nog droog bij de start. In een veld van 66 (!) ploegen eindigden Anneke Venema, Nicolette Hellemans, Eveline van der Staal, Natascha Agricola met stuur Rebecca Jackson als 4e overall en als 1e in hun leeftijdsklasse DMD (gemiddelde leeftijd 50-55 jaar) met een tijd van 15:12.7. Ze moesten 3 jongere ploegen voor zich dulden. Ze zagen de ploeg die achter hen startte op hen inlopen, maar haalden de ploeg die voor hen startte in. Zo werd het een leuke wedstrijd met lekker een windje mee, maar op het laatste deel van de wedstrijd begon het flink te regenen. De dames stapten drijfnat maar tevreden uit de boot. Een warme douche doet dan wonderen. Janneke Bosch roeide in een combinatie naar een mooie 3e plek plek in de DMD veld en ze werden overall 15e in 15:57.4. De tijdwaarneming kon het vanwege de weersomstandigheden niet aan, waardoor het lang duurde voor de uitslag bekend was.

Mooie resultaten

In het tweede blok roeide Wouter Bolt in het jongens 18 veld in een combinatie naar de 8e plek in 14:05.6. In het jongens 16 veld roeiden Simon van Dijk, Daan Munneke, Kasper Eldering met Hessel Bosma van de Asser Roeiclub naar een hele mooie 3e plek van de 13 ploegen in een hele snelle tijd van 13.59.9. Onder de 14 minuten! Wat een prestatie! Daarna was het de beurt aan Joost Kuiper die in een combinatie naar een 2e plek roeide in het HMB 4+ veld en 12e overall werd van de 24 ploegen in een tijd van 14:42.4.
In het 3e blok streden Roos Timmermans, Saskia Jerowsky, Aline Heeres en Yvette van der Staal met stuur Louis Meulenaar mee in het Dames club veld. Ze werden 9e van de 12 ploegen in een tijd van 16:17.9.
Al met al was het een leuke wedstrijd met mooie resultaten voor de Hunze, waarin de junioren een groot aandeel hadden. Met dank aan alle coaches die de ploegen naar deze mooie prestaties geleid hebben.