Update 16 april: Noord-Willemskanaal; van woensdag 17 april 2024 tot en met vrijdag 19 april 2024, is de doorvaart vrij van 16:00 tot een half uur na zonsondergang. Van 07:00 tot 16:00 wordt er gewerkt en is de doorvaart gestremd. Houd rekening met de aanwezigheid van een ponton ter hoogte van Gyas. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Verslag herkansing Marentocht op tweede Pinksterdag

Home » Roeien » Toer- en marathon » Verslagen » Verslag herkansing Marentocht op tweede Pinksterdag

Verslag herkansing Marentocht op tweede Pinksterdag

Dankzij de bij KZRV Neptunus gehuurde boten konden nog 7 Hunze-leden de Marentoertocht vanuit Delfzijl roeien onder begeleiding van de twee organisatoren, die deze tocht na die op 14 mei graag nog een keertje wilden maken. Dus met 9 roeiers in 2 boten het water op. Iedereen was keurig op tijd en na uitbrengen en inladen van de boten gingen we ca. 10 uur van wal!

De C4* ging voortvarend van start: Alles goed in kaart, tenminste… Toch stuurboord waar we bakboord moesten of was het andersom. Na een beetje gepuzzel met kaart en navigatie de tocht terug maar ingezet! We bleken een afkorting te hebben genomen en waren via de route van de kleine marentocht al weer in Appingedam te zijn. Ondertussen een bezorgd belletje van de Wherry-roeiers die al uitgebreid op de picknickplaats zaten te wachten en verbaasd waren dat wij daar niet waren.

Na een korte pauze, met hapje en plasje werd de tocht weer voortgezet.

Er is een spreekwoord van een ezel… nou de 4 deed het dunnetjes nog een keer over! Hier werd er alleen iets meer gevraagd van de stuurkunst en het roeitalent van de roeiers want het watertje was wel erg smal om rond te gaan, maar wonderwel dat ging ook top! Dat was een heen-en-weertje Krewerd naar later bleek.

Op naar de lunch bij visrestaurant ‘De school’ in Oosterwijtwerd via slingerend roeiwater met geregeld groene begroeiing en tsjilpende vogels in het riet. Ook lieten diverse roofvogels zich zien. Na gevulde buiken en gedeelde avonturen op voor het laatste deel van de tocht: Appingedam, met de hangende keukentjes; unieke attractie van deze toertocht. Hier en daar wat fotomomentjes en door!

Om 16.45 uur konden we allemaal de benen strekken en waren beide boten weer aangemeerd bij Roeivereniging ‘Neptunus’.

Wat een heerlijke dag, stevig windje en lekker zonnetje; wij zijn tevreden!