Verslag Pinkster-race 2024

Home » Roeien » Wedstrijd- en competitie » Verslagen » Verslag Pinkster-race 2024

Verslag Pinkster-race 2024

Pinkster-racen in Delfzijl! Op zaterdag 18 mei vonden in Delfzijl bij Roeivereniging Neptunus weer de jaarlijkse Internationale Pinksterwedstrijden plaats. Heel internationaal was het niet, maar wel erg gezellig en leuk. Er waren maar liefst 15 Hunze-ploegen in 12 verschillende boten. Voor ons als C-4 roeisters in het gecombineerde team van de Zondagroeiers en Divadoatsie (de Zondiva’s) was het óf de eerste roeiwedstrijd ooit óf de eerste wedstrijd buiten Groningen.

Het begon allemaal al op de vrijdagavond met het afriggeren en opladen van de boot. Gelukkig hadden we op tijd bedacht dat we de boot de volgende ochtend ook zelf weer moesten opriggeren en dat we er dus flink op tijd moesten zijn. Dat lukte allemaal en we waren lekker vroeg aanwezig om met koffie te beginnen (de zoetigheid moest natuurlijk wachten tot na de wedstrijd). Na het klaarmaken van de boot was het wachten tot we de boot in het water mochten leggen en konden oproeien. We hadden echt voor deze wedstrijd getraind en wilden in elk geval ons teamrecord over deze afstand verbeteren.

We hebben ons uiterste best gedaan om de boot die na ons startte voor te blijven. Pas na de tweede brug haalden De Hunze Duckdalfjes ons in. Na deze inhaalmanoeuvre hebben we alle riemen bijgezet en liepen ze niet verder uit. Toch een groot voordeel als je je aan een boot voor je kunt optrekken … Maar we zijn er trots op dat we ons eigen record hebben verbeterd. We werden uiteindelijk tweede maar tevens laatste ;-).

Dit mocht de pret niet drukken, want we hebben daarna heerlijk in de zon gelegen en de andere teams kunnen aanmoedigen. Na de koffie en thee hebben we ook nog een biertje genomen en toen kon de boot weer opgeladen worden. Het werd uiteindelijk een latertje, want de riggers kwamen helaas in twee etappes met de botenwagen terug. Leermoment voor de volgende keer: erop letten dat alles in een keer meekomt! Rond 22.00 uur waren we weer thuis en hadden we er een ontzettend leuke dag op zitten. Volgend jaar zijn we weer van de partij!

Hiskia, Gea, Gea, Ingeborg en Louise