GYAS-Leekstermeertocht

De GYAS-marathoncommissie organiseert een Leekstermeertocht op 13 juni 2021 en nodigt Hunze-leden uit om mee te doen!

Het zal gaan om een tocht van totaal 45 km en om een tocht van 74 km: deze laatste verplicht met landploeg te roeien en eventueel als estafette -> dan zelf wisselplaatsen bepalen. De planning is om 9 uur te schutten in de Dorkwerdersluis.  Voor de routes zie deze kaart-link.

Korte tocht: Via Van Starkenborghkanaal en Aduarderdiep naar Hoogkerk, dan via Hoendiep, De Gave,  Leekstermeer, Lettelberterdiep, Hoendiep,  Aduarderdiep, Van Starkenborghkanaal naar de finish bij de Dorkwerdersluis.  Rond 1 uur verwachten we weer terug door de Dorkwerdersluis te gaan, dat betekent dat de 30 km in 4 uur moet worden afgelegd. De gehele route bedraagt ca. 45 km incl. op-en uitroei naar Dorkwerd.

Lange tocht: Eerst via het Reitdiep naar Electra en terug tot Aduarderzijl en dan als de korte tocht een rondje via het Leekstermeer en terug naar Dorkwerd. Daarna uitroei Reitdiep naar Groningen.

De tocht kan worden geroeid in gestuurde C2 en C4 (sköll en boord). De kosten zijn 5 euro p.p.   Elke ploeg krijgt een stempelkaart *) en langs de route komen verschillende stempelposten. Eten en drinken dient men zelf mee te nemen. Aan het eind krijgt elke ploeg een blik en een borrel.

We varen over een kanaal met beroepsvaart dus de stuur en de boeg dienen een reflecterend hesje te dragen. GYAS zorgt voor begeleiding door motorboot op het Van Starkenborghkanaal.

Graag horen we vóór woensdagochtend 9 juni a.s. of er belangstelling is. Inschrijving per boot(ploeg) via mail bij  mrcgyas@gmail.com met vermelding namen van de roeiers, bootnaam en het boottype; s.v.p. met c.c. mail aan senioren@hunze.nl.

Hunze-leden kunnen bij deelname een boot reserveren met mpb van de seniorencommissaris.

Voor vragen mail Anna Knol via mrcgyas@gmail.com.

*) laat het de organisatie weten als je ploeg de stempelkaart om 8 uur op de Hunze geleverd wil krijgen.