Landelijke roeidag midweekroeien

Landelijke roeidag midweekroeien

De kosten bedragen 7,50 euro per persoon Dit is inclusief botenhuur. Zelf je lunch meenemen. Er vindt geen restitutie plaats in geval van ontijdige afzegging of niet verschijnen. Opgave (en betaling) voor 1 augustus 2018 bij Emmy van der Werff, telefoonnummer 0505414740, 0640279972.
Een deelnemer moet minimaal beschikken over roei- (Wherry/Skiff 1) en stuurvaardigheid (kleine S) op basisniveau om te kunnen deelnemen aan deze landelijke roeidag.

Welke roeivereniging kies je

De ontvangst bij de gastvereniging is om 09.30 uur en er kan gekozen worden uit de volgende verenigingen:

RV. Naarden, Thierenseweg 1, 1411 EW Naarden, tel. 035-694052. Zie op hun website voor verdere info en routebeschrijving. Voldoende parkeergelegenheid.
Er zijn 29 plaatsen beschikbaar en er wordt in wherry’s en C4* geroeid.
De route gaat via de Karnemelksloot, Vecht, Weesp, Muiden, Naarden weer terug naar de vereniging. Inclusief de vesting is dit 27 kilometer. Halverwege wordt aangelegd bij r.v. Weesp voor de meegebrachte lunch en toiletgebruik. In elke boot gaat een Naarder mee vanwege de vele bruggen in het begin van de tocht. Op hun website is een uitgebreide versie van het rondje N.W.M.N. bij toertochten te vinden.

RV. Aeneas, De Weerd 52, 6041 TL Roermond, tel. 0475-336751. Op hun website staat verdere info en routebeschrijving. Voldoende parkeergelegenheid.
Er zijn twintig plaatsen beschikbaar en er wordt in wherry’s en C4* geroeid.
De tocht gaat over de Maas en er worden ook enkele Maasplassen en drijvende woningen bezocht, de zogenaamde Marina’s. De tocht is circa twintig kilometer lang met onderweg een lunchpauze voor het eigen lunchpakket. Om 10.00 uur is de ontvangst met koffie/thee en vlaai en om 10.45 uur start deze mooie tocht.

WSV. Binnenmaas, Laan van Moerkerken 27a, 3271 AH Mijnsheerenland, tel. 0186-601015. Op hun website staat verdere info en routebeschrijving. Parkeren dichtbij de vereniging.
Er zijn 21 plaatsen beschikbaar en er wordt geroeid in C4* boten.
Een cultuurhistorische tocht van een kleine twintig kilometer over de Binnenbedijkte Maas, van Westmaas naar Maasdam over rustig, natuurlijk water met veel waterwild, een enkele visser, maar zonder grote scheepvaart en snelle motorboten. Je ziet veel molens, waar er een vanbezocht wordt. En verder van Maasdam naar Puttershoek (het dorp van), via de Vliet, alwaar de zelf meegebrachte lunch gebruikt wordt. Op de terugweg naar de vereniging, die je al van verre ziet liggen, kom je nog achter de buitenplaats het Hof van Moerkerken langs waar Frederic van Eeden een boek heeft geschreven.