Zaterdag algeheel vaarverbod, uitgezonderd vanaf 12.00 uur deelnemers Gyas-Hunzerace.

Landelijke roeidag

De kosten bedragen 7,50 euro p.p. Dit is inclusief botenhuur. Zelf je lunch meenemen. Er vindt geen restitutie plaats in geval van ontijdige afzegging of niet verschijnen. Opgave (en betaling) voor 30 juli 2017 bij Emmy van der Werff, telefoonnummer 0505414740, 0640279972.
Een deelnemer moet minimaal beschikken over roei- (Wherry/Skiff 1) en stuurvaardigheid (kleine S) op basisniveau om te kunnen deelnemen aan deze landelijke roeidag.

Welke roeivereniging kies je

De ontvangst bij de gastvereniging is om 09.30 uur en er kan gekozen worden uit de volgende verenigingen:

RV De Geeuw, Sneek, Malta 1a, 8601 GW Sneek, telefoon 0515-427523. Website: www.degeeuw.nl voor verdere info en routebeschrijving.
De loods ligt achter de brandweerkazerne, met in de omgeving genoeg parkeerplekken.
Twintig plaatsen beschikbaar, er wordt in C-boten en/of wherry’s geroeid. De tocht is ongeveer 25 kilometer, het hangt van het weer af welke route er gekozen wordt. Halverwege is er gelegenheid voor een lunch, daarvoor zelf brood meenemen en iets te drinken. Bij terugkomst staan soep, brood en een drankje klaar.

RV Alphen, Alphen aan den Rijn, Machineweg 2b, 2445 BB Aarlanderveen, tel. 0172-492040. Website: www.rv-alphen.nl voor verdere info en routebeschrijving. Parkeergelegenheid aanwezig.
Er zijn 35 plaatsen beschikbaar, er wordt in C-boten en wherry’s geroeid.
De tocht is een rondje Braassem van circa 22 kilometer. Via het Aarkanaal en de Leidsevaart richting Braassem waar  bij de recreatiehaven de Hemmen de meegenomen lunch genuttigd kan worden. Daarna via de Woudwetering en de Oude Rijn terug naar de roeivereniging, waar soep en broodjes klaar staan.

R&ZV De Amstel, Hobbemakade 122, 1071 XW Amsterdam, tel. 020-6719105. Website: www.amstelroei.nl voor verdere info en routebeschrijving. Parkeermogelijkheden: Parkeren bij het Olympisch Stadion. Neem dan tram 24 tot het Roelof Hartplein. Vandaar eerste rechts Roelof Hartstraat, bij de brug eerste weg rechts de Hobbemakade in. Aan het eind ligt de roeivereniging. Parkeren bij de RAI en naar de roeiclub lopen. Parkeren (beperkt) voor de club kan ook, maar daar hangt een prijskaartje aan.
Er zijn zes C4 boten en zeven wherry’s. Ditmaal een grachtentocht door Amsterdam of desgewenst naar de nieuwe Oostelijke Eilanden. Onderweg wordt ergens geluncht of de zelf meegenomen lunch genuttigd. Indien gewenst kan in een restaurant gedineerd worden. Dan bij aanmelding opgeven dat dat je voorkeur heeft!

Deze laatste tocht is helaas al volgeboekt.