Noord-Willemskanaal: gestremd ter hoogte van de Julianabrug van vrijdag 11 november 2022 tot en met maandag 6 maart 2023.

Reitdiep: gestremd ter hoogte van de spoorbrug van maandag 21 november tot vrijdag 23 december 2022. Er wordt een zinker aangelegd. Uitzondering: vanaf vrijdag 2 december geldt een uitzondering voor de weekenden. Doorvaart is vrij vanaf vrijdag 16:00 uur tot en met zondag. Houd rekening met werkschepen.

Boerenkoolmaaltijd (inschrijving geopend) en uitreiking Roerkoningbokaal

Home » Nieuws » Boerenkoolmaaltijd (inschrijving geopend) en uitreiking Roerkoningbokaal

16 december: Boerenkoolmaaltijd en Roerkoningbokaal

Sinds jaar en dag sluiten we op De Hunze het jaar af met een gezamenlijke boerenkoolmaaltijd op de sociëteit. De covid-pandemie maakte dat we als bestuur in 2020 en 2021 de boerenkool bij leden zijn gaan bezorgen, wat vreselijk leuk was om te doen, maar toch zijn we enorm blij dat we jullie dit jaar ‘gewoon’ weer op De Hunze mogen verwelkomen. Vrijdag 16 december is het zover.

De borrel begint om half zes, en tussen half zeven en zeven uur serveren we de boerenkool, welke ook dit jaar weer door De Smaak van het Noorden wordt geleverd. De prijs per couvert is 14,50 euro en uiteraard kun je kiezen tussen de (biologische) vlees of een vegetarische variant. De inschrijving sluit op 11 december. Schrijf je hier in.

Roerkoningbokaal
Naast gezellig borrelen en eten gebruiken we deze avond ook om terug te kijken op het afgelopen jaar: we reiken de Roerkoningbokaal uit en maken de Instructeur van het Jaar bekend. Stuurtjes zijn onmisbaar op een roeivereniging, en, zoals jullie bij tijd en wijle vast wel eens ervaren, soms moeilijk te vinden. Hoewel we ze na iedere outing dankbaar zijn, grijpen we deze avond in december aan om ze bijzonder in het zonnetje te zetten.

Vind je/vindt jouw ploeg dat jullie stuur in aanmerking komt voor de titel ‘Roerkoning van het Jaar’, stuur dan een mailtje met naam en motivatie naar instructie@hunze.nl

Voor instructeurs geldt natuurlijk hetzelfde. Of je nou begint met een Wherry-1 cursus of je probeert je haal te verbeteren om Skiff-3 te halen, zonder toegewijde instructeur kom je er niet. Ook dit jaar waren instructeurs in groten getale op het vlot te vinden, zaten ze in de stuurstoel of fietsten ze mee langs het water. Zonder instructie zit er geen groei en vooruitgang in onze vereniging, ze zijn een essentieel onderdeel van een bloeiende club. Daarom maakt de instructiecommissaris op deze avond eveneens de Instructeur van het Jaar bekend.

Maar het moge duidelijk zijn: in het huldigen van de Roerkoning en in het benoemen van deze ene instructeur betuigen wij als bestuur natuurlijk onze erkentelijkheid aan ALLE stuurtjes en instructeurs van het afgelopen jaar!

Kortom, genoeg redenen om op 16 december richting ons botenhuis te komen om samen met je mederoeiers, teamgenoten en het bestuur, onder het genot van een lekker bordje boerenkool, het jaar 2022 af te sluiten en plannen te maken voor 2023.