Noord-Willemskanaal: gestremd ter hoogte van de Julianabrug van zaterdag 23 maart 2024 tot en met dinsdag 16 april 2024, vanwege de werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe vaste brug. Er wordt 24/7 gewerkt. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Update 16 april: Noord-Willemskanaal; van woensdag 17 april 2024 tot en met vrijdag 19 april 2024, is de doorvaart vrij van 16:00 tot een half uur na zonsondergang. Van 07:00 tot 16:00 wordt er gewerkt en is de doorvaart gestremd. Houd rekening met de aanwezigheid van een ponton ter hoogte van Gyas. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Aanmelden winterspitsrooster 2022-2023

Home » Nieuws » Aanmelden winterspitsrooster 2022-2023

Aanmelden winterspitsrooster 2022-2023

Gedurende de wintertijd wordt er door de meeste Hunzeleden vooral in het weekend geroeid en doordeweeks gebruik gemaakt van de ergometers. Om te zorgen dat iedereen zoveel mogelijk kan roeien en ergometeren wordt er een winterspitsrooster vastgesteld.
Je kunt voor het winterspitsrooster opgeven op welke dag en tijd je welke boot als skiffeur of ploeg graag wilt gebruiken. Voor het roeien in de weekenden kun je op de zaterdag of zondag 1 aanvraag per skiffeur of ploeg indienen. Eventueel wordt bij hoge uitzondering hiervan afgeweken. Van ploegen waarvan bekend is dat ze alleen doordeweeks roeien, zal een toewijzing voor door de week vastgesteld worden.
Voor het ergometeren geldt er ook een maximum toewijzing van 1 ergometer per roeier voor maandag tot en met vrijdag. Voor de zaterdagen en zondagen wordt er voor het gebruik van de ergometers geen winterspitsrooster vastgesteld.
Je toewijzing in BIM mag je alleen 3 dagen van te voren bevestigen. Vanaf 2 dagen van te voren vervalt je toewijzing in BIM, zodat boten en ergometers ook door andere leden ingeschreven kunnen worden.
Voorlopig wordt er geen ijsrooster vastgesteld. Mocht er een langere periode niet geroeid kunnen worden, dan zal dit voor het gebruik van de ergometers, alsnog uitgevraagd worden.
Het winterspitsrooster gaat in op zaterdag 5 november 2022 en eindigt op zondag 19 maart 2023.
Aanmelden voor het winterspitsrooster kan tot en met zondag 23 oktober 2022 door een mail te sturen naar de competitiecommissie met daarin een duidelijke vermelding van dag, tijd en boot voorkeur en/of ergometer voorkeur. In de weekenden wordt het winterspitsrooster zoveel mogelijk gebaseerd op aanvang op de oneven uren vanaf 09:00 uur.