Doop botenwagen en C3x+

Home » Nieuws » Doop botenwagen en C3x+

Doop botenwagen en C3x+

Het is een bijzondere doop geweest. De botenwagen is een nieuwe toevoeging, het resultaat van een project dat enige jaren heeft gevergd. Aanvankelijk is de behoefte eraan onderzocht door een botenwagen te lenen, die is gebruikt om meerdere tochten te roeien. Daarna is besloten tot aanschaf van een eigen botenwagen. Die is voor ons gebouwd door Pater Aanhanger Service uit Pesse. Daarbij hebben we geleund op tekeningen van Gert van Driel van Die Leythe voor de door hen gemaakte wherrywagen. De aanhanger kan worden gereden met een B-rijbewijs, waarbij het de bedoeling is om een poule van chauffeurs te maken. De botenwagen is geschikt voor het vervoer van wherry’s, C2x+’s, 2x’s, 2-’s, skiffs en ook onze nieuwste boot de C3x+ “Hunsingo” kan ermee vervoerd worden.

Daarnaast is een zéér gewenste boot aan de vloot toegevoegd, de C3x+. Besloten is om voor de naam ervan af te wijken van wat binnen onze vereniging gebruikelijk is. Met de naam wordt verwezen naar de wijze waarop het schip zal worden gebruikt. De aanschaf is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Ereledenfonds en de actie “Duit voor een schuit”. Als onderdeel van die actie is, onder meer, een bijzondere veiling georganiseerd.

Nadat Ron had stilgestaan bij enkele hoogtepunten uit het lopende seizoen, waaronder de vier Nationale Kampioenen, heeft Emmy de boot “Hunsingo” gedoopt. Dat is de naam van een streek in onze provincie, tussen het Reitdiep en Maarvliet. Het was één van de drie Ommelanden. In het noorden grenst het aan de Waddenzee, in het oosten aan Fivelingo, in het westen aan het Westerkwartier en Friesland en in het zuiden aan Gorecht. De naam betekent gebied (go of gau) van de rivier de Hunze.

Lengte: 10,20 meter
Breedte: 0,82 m (max)
0,75 m (romp)
0,66 m (waterlijn)
Gewicht: ± 69 kg
Roeiersgewicht: 65-100 kg

Foto’s en video’s over dit onderwerp ontvangen we graag. Die kun je sturen naar redactie@hunze.nl.