Schuitendiep, ter hoogte van Turfsingel 45; in verband met werkzaamheden oponthoud op weekdagen van 07:00 tot 17:00 van:
– ma. 8 juli t/m vr. 2 augustus 2024 en
– ma. 2 september t/m 13 september 2024 (Rijkswaterstaat.2024.04263.0).

Hunzeroeiers Mariken Stegmann en Ernst Arbouw blikken op Bosbaan

Home » Nieuws » Hunzeroeiers Mariken Stegmann en Ernst Arbouw blikken op Bosbaan

Hunzeroeiers Mariken Stegmann en Ernst Arbouw blikken op Bosbaan

Hunzeroeiers Mariken Stegmann en Ernst Arbouw wonnen zondag 14 april 2019 op de Bosbaan het mix-dubbeltwee veld van de Skøllcup. Het tweetal versloeg hun tegenstanders met negen bootlengtes verschil. Sarah Prückl en Medy van Dijk roeiden een knappe elfde tijd in de voorwedstrijden, maar liepen door ongelukkige loting net de B-finale mis.
De Amstel Skøllcup is een race over twee kilometer op de Bosbaan, georganiseerd door de Amsterdamse studentenroeivereniging Skøll. Voor beide Hunzeploegen was het de eerste keer dat ze startten in het Amsterdamse Bos.
Sarah en Medy kwamen ’s ochtends aan de start in de eerste voorwedstrijd van de DErv-2x. De harde oostenwind stuwde flinke golfslag recht over de baan, waardoor de ploeg moeite had om lekker in hun ritme te komen. Uiteindelijk finishten ze als vierde in hun veld, maar wel met de overall elfde tijd (uit 27) van de voorwedstrijden.
Mariken en Ernst startten ’s middags in een veld dat door een last-minute afzegging was uitgedund tot twee boten. Hoewel de twee ploegen op papier redelijk aan elkaar gewaagd leken, namen de twee Hunzeroeiers na de eerste tien halen een voorsprong die ze in de loop van de race uitbouwden tot maar liefst 24 seconden.
Op de laatste 250 meter wist het tweetal er nog een forse eindsprint uit te trappen waardoor ze uiteindelijk met ongeveer negen bootlengtes verschil over de finish kwamen.

Lees verder