Let op: momenteel is de waterstand verhoogd. Wees bijzonder voorzichtig bij onderdoorvaart van bruggen.

Schuitendiep, ter hoogte van Turfsingel 45; in verband met werkzaamheden oponthoud op weekdagen van 07:00 tot 17:00 van:
– ma. 8 juli t/m vr. 2 augustus 2024 en
– ma. 2 september t/m 13 september 2024 (Rijkswaterstaat.2024.04263.0).

Op 10 mei begint TGIF weer!

Home » Nieuws » Op 10 mei begint TGIF weer!

Op 10 mei begint TGIF weer!

Stel je voor: Het is vrijdagmiddag en het werk zit erop. Je stapt op je fiets. In plaats van huiswaarts, fiets je richting Hunze. Je betreedt daar om 18:45 uur in je roeikloffie het vlot dat baadt in een gouden namiddagzonnetje en stapt in een boot voor een uurtje roeien; niet noodzakelijkerwijs met je eigen roeimatties of bekenden. Wel met iemand die bijvoorbeeld net lid of juist al 35 jaar lid is. Of je roeit alleen. Je probeert ook eens een ander nummer dan de boot waarin je gewoonlijk roeit.

Terug op het botenhuis is de bar open. Er is koffie en thee, de tap is aangesloten. Je koopt er iets lekkers te eten; scheelt je een rit naar de super voor een maaltijdsalade of magnetron-stamppot. Je kletst wat met leden die je niet kent en je maakt misschien een roei-afspraak met iemand die je normaal nooit zou hebben benaderd. Hoe leuk zou het zijn om zo je weekend te beginnen?!

Dat kan dus gewoon.

Skiffen, boordroeien, glad roeien en in een acht: het is allemaal mogelijk bij Thank God It’s Friday.

TGIF is iedere vrijdag om 19.00 uur. Sta om 18.45 in je roeikloffie op het vlot. Op het vlot staan ook stuurlieden en mensen die instructie willen geven. Heb je al drie jaar niet geskifft, wil je het eigenlijk wel weer eens proberen maar vind je het een beetje eng? Een instructeur neemt je onder zijn hoede en je draait onder zijn leiding wat rondjes in de Zwaaikom. Wil je daarna wel eens richting Haren maar vind je achterover bij de bruggen eng? Iemand skifft met je mee en coacht je onder de bruggen door. Kijk je altijd verliefd naar die mooie dubbeltweetjes die aanleggen, maar denk je dat jij dat niet kunt? Kom op zeg: Iemand die het met de vingers in de neus doet gaat bij jou op boeg zitten, en samen peddelen jullie naar het sluisje bij Dorkwerd en terug.

Of: wil je wel eens glad vieren?
Of: wil je wel eens boordroeien?
Of: wil je wel eens dat er een coach meefietst en naar je haal kijkt?
We gaan het allemaal proberen!

Wat we in gedachten hebben is een open groep, waarbij er natuurlijk gewoon geroeid wordt, maar waar we vanuit de instructie kant ook graag iets aan opleiding willen doen.

Iedereen op een comfortabele manier een beetje uit zijn comfort zone… Het is namelijk gewoon leuk om eens een ander boottype te proberen en eens met andere mensen in een boot te zitten. Maar meer ervaring en zelfvertrouwen betekent ook dat je makkelijker door de vereniging kunt bewegen, en ook dat is leuk.

Het kan ook spannend zijn, maar dat proberen wij met goede coaching te ondervangen. En na afloop lekker borrelen en happen op de sociëteit. Zo leuk kan het weekend beginnen! Meld je snel aan via TGIF@hunze.nl.