Update 16 april: Noord-Willemskanaal; van woensdag 17 april 2024 tot en met vrijdag 19 april 2024, is de doorvaart vrij van 16:00 tot een half uur na zonsondergang. Van 07:00 tot 16:00 wordt er gewerkt en is de doorvaart gestremd. Houd rekening met de aanwezigheid van een ponton ter hoogte van Gyas. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Inschrijven Pinkster Toerweekend Delfzijl 2018 sluit 10 april

Home » Nieuws » Inschrijven Pinkster Toerweekend Delfzijl 2018 sluit 10 april

Pinkster Toerweekend Delfzijl 19 t/m 21 mei 2018

Programma voor circa 25 kilometer per dag:
Zaterdag via Slochterdiep en over het Schildmeer naar Delfzijl*. Daar kunnen we mogelijk nog de prijsuitreiking van de Internationale Pinksterwedstrijden bij roeivereniging Neptunus meemaken. Er doen vaak veel wedstrijdroeiers van De Hunze aan mee. Daarna doorvaren langs de hangende keukens in Appingedam naar camping Ekenstein aan het Damsterdiep.
Zondag ‘grote marentocht’ vanuit camping Ekenstein een rondje ten noorden van het Damsterdiep en uiteraard weer langs de hangende keukens in Appingedam. Zie het verslag van de proeftocht september 2017.
Maandag terug over het Damsterdiep, eventueel na klein rondje langs de hangende keukens in Appingedam.
Er hangt een intekenlijst in de hal van De Hunze. Mis de boot niet en schrijf je snel in.
Voorintekening tot uiterlijk 10 april vanwege reservering overnachting in trekkershut (acht plaatsen) en boten van De Hunze.
Overnachting is facultatief op camping Ekenstein in tent of trekkershut.
Kosten circa € 15 per persoon per dag voor logies en ontbijt. Voor bevestiging deelname moet dit bedrag vooruit betaald worden. Overige onkosten voor carpoolen en maaltijden komen daar nog bij.
Inschrijven doe je individueel en per dag. Je kunt je voorkeur opgeven voor meedoen op een, twee of drie dagen. De organisatie zal dan proberen tot een sluitende bootindeling te komen. Er moeten namelijk ook genoeg deelnemers zijn om de boten maandag terug te roeien!
Organisatie en informatie: Trijntje Buiter, Gerda Jaarsma en Karin Zuidema. Na 10 april nemen zij contact op met de belangstellenden.

*  tenzij zw 4 bft.in verband met opstuwende golven op het Schildmeer. Dan varen we over het Damsterdiep naar Delfzijl.