Let op: momenteel is de waterstand verhoogd. Wees bijzonder voorzichtig bij onderdoorvaart van bruggen.

Schuitendiep, ter hoogte van Turfsingel 45; in verband met werkzaamheden oponthoud op weekdagen van 07:00 tot 17:00 van:
– ma. 8 juli t/m vr. 2 augustus 2024 en
– ma. 2 september t/m 13 september 2024 (Rijkswaterstaat.2024.04263.0).

Toertocht Kerkboot over de Friese wateren vanuit Sneek

Home » Nieuws » Toertocht Kerkboot over de Friese wateren vanuit Sneek

Toertocht met de Finse Kerkboot: 22 september 2024

Ook dit jaar wordt er een tocht georganiseerd met de Kerkboot van roeivereniging De Geeuw uit Sneek. En wel op de derde zondag in september, 22 september 2024.

Iedereen die wel eens op een andere manier wil roeien dan het gebruikelijke scullen of boordroeien is welkom. En iedereen die wil genieten op de Friese wateren!

De Kerkboot is een van oorsprong Finse boot waarin veertien roeiers zitten. Zeven mensen aan bakboord en zeven mensen aan stuurboord. De vijftiende persoon is de stuur. Je hoeft voor deze boot geen specifieke boordroeiervaring te hebben. Je roeit op een rolbankje met slidings. De houten riemen zitten met een oog vast op een pin; hierdoor kan je de bladen niet draaien. Tussentijds kan je even rusten of water drinken door de greep van de riem in een lus tussen je benen te plaatsen terwijl de andere roeiers verdergaan met roeien.

Het is een bijzondere, unieke ervaring om aan deze tocht mee te doen. We verzamelen zondagmorgen rond 08.00 uur op de Hunze en rijden samen naar Sneek. Ter plekke maken we onze eigen toertocht, ongeveer 30-35 km en leggen onderweg ergens aan om te lunchen. De kosten zijn 19 Euro p.p. voor de boothuur.

Voor informatie én inschrijving kan je terecht bij Han Bakker. Zowel voor informatie, vragen als inschrijven kan via mail (han.bakker@hetnet.nl) óf whatsapp (06 19267099).

Er zijn maximaal 15 plaatsen beschikbaar. Wees er snel bij want de eerste liefhebbers hebben zich al gemeld.