Van maandag 3 tot en met dinsdag 11 oktober 2022 staat de Trompbrug open voor de scheepvaart. Er zijn geen scheepvaartseinen aanwezig.

Op 12, 14, 19, 20 en 21 oktober is het Verbindingskanaal gestremd ter hoogte van de Trompbrug. Scheepvaartpassage is mogelijk tussen 12:00-12:30 uur, daarvoor dient een afspraak gemaakt te worden via telefoonnummer 050-3188500.

Van maandag 3 tot en met zondag 23 oktober 2022 is het Noord-Willemskanaal gestremd ter hoogte van de Julianabrug.

Onder voorbehoud, de definitieve planning is nog niet bekend: van maandag 31 oktober tot en met zondag 20 november is het Noord-Willemskanaal gestremd ter hoogte van de Julianabrug.

Veiligheidshesjes vanaf nu gebruiken

Home » Nieuws » Veiligheidshesjes vanaf nu gebruiken

De lang verwachte veiligheidshesjes die we cadeau krijgen van Rijkswaterstaat, zijn binnen. We hebben ze in een maat.
Gebruik ze bij elke outing!!!!! In een een- of tweepersoonsboot dragen alle roeiers ze, in grotere nummers de boeg en stuur (minimaal). Voor de veiligheid van jezelf en mede watergebruikers. Ze geven geen garantie ter voorkoming van ongelukken. Maar door verbeterde zichtbaarheid voor plezier- en beroepsvaart, helpen ze daarbij wel. Zelf uitkijken en opletten blijft echter altijd het credo.
Als je richting Eemskanaal/Winschoterdiep roeit zijn ze ‘verplicht’, zo is de afspraak die we met Rijkswaterstaat gemaakt hebben. Het zeer dringende en welgemeende advies van het bestuur is echter om ze altijd aan te doen als je roeit. Kijk en overtuig jezelf maar; de hesjes zie je in de verte veel beter dan donkere of witte roeikleding.
De veiligheidshesjes hangen in de kleedkamers en bij de koudwaterprotocolrugzakken in de gang. Na gebruik graag terughangen waar je ze vandaan haalde. Mocht er een tekort ontstaan, mail dan naar de secretaris. We hebben er nog een paar op voorraad.
Het zijn hesjes van De Hunze, dus niet om mee naar huis te nemen!
Overigens, vind je het geen prettige hesjes om te dragen, dan kun je natuurlijk zelf je eigen reflecterende roeikleding kopen.