Van maandag 3 tot en met dinsdag 11 oktober 2022 staat de Trompbrug open voor de scheepvaart. Er zijn geen scheepvaartseinen aanwezig.

Op 12, 14, 19, 20 en 21 oktober is het Verbindingskanaal gestremd ter hoogte van de Trompbrug. Scheepvaartpassage is mogelijk tussen 12:00-12:30 uur, daarvoor dient een afspraak gemaakt te worden via telefoonnummer 050-3188500.

Van maandag 3 tot en met zondag 23 oktober 2022 is het Noord-Willemskanaal gestremd ter hoogte van de Julianabrug.

Onder voorbehoud, de definitieve planning is nog niet bekend: van maandag 31 oktober tot en met zondag 20 november is het Noord-Willemskanaal gestremd ter hoogte van de Julianabrug.

Vierde HIC was weer succes

Home » Nieuws » Vierde HIC was weer succes

Twee ploegen van zes mensen stonden zondagmiddag 20 oktober 2019 klaar voor de vierde editie van de HIC, de Hunze Instructie Competitie. Deze korte wedstrijd over een kleine tweehonderd meter, van de Emmabrug tot de zuiderhaven, is bedoeld voor elk Hunzelid dat dit jaar roei-instructie heeft gekregen of gegeven. De roeiers in de boten ‘Westerhaven’ en ‘Feico Camphuis’ namen het tegen elkaar op in een ‘best of three’, in steeds een wisselende samenstelling.
De ploegen startten zo enthousiast, dat ze niet precies wisten waar de finish lag, zodat ze met redelijk hoge snelheid richting muur gingen. De eerste race werd desondanks ruim gewonnen door de Feico Camphuis.

De finish van de tweede race was spannender en werd met slechts een klein verschil weer gewonnen door de Feico Camphuis.
Daardoor ging de derde race ging meer om de eer. Hier kwam de Westerhaven met een flinke voorsprong in het zicht van het clubhuis. De Feico Camphuis had onderweg een stoeltje uit de slidings gereden, waardoor roeier twee slechts halve slagen kon maken. De Westerhaven wist het toch nog spannend te maken door de nieuwe contraslag te proberen en wisten hun voorsprong toch te verzilveren zodat het 2-1 werd voor de Feico Camphuis.
De ploeg ontving speciaal ‘chinees blik’ voor hun overwinning. Daarna was het tijd voor de derde helft met bitterballen.