Update 16 april: Noord-Willemskanaal; van woensdag 17 april 2024 tot en met vrijdag 19 april 2024, is de doorvaart vrij van 16:00 tot een half uur na zonsondergang. Van 07:00 tot 16:00 wordt er gewerkt en is de doorvaart gestremd. Houd rekening met de aanwezigheid van een ponton ter hoogte van Gyas. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Vierde HIC was weer succes

Home » Nieuws » Vierde HIC was weer succes

Twee ploegen van zes mensen stonden zondagmiddag 20 oktober 2019 klaar voor de vierde editie van de HIC, de Hunze Instructie Competitie. Deze korte wedstrijd over een kleine tweehonderd meter, van de Emmabrug tot de zuiderhaven, is bedoeld voor elk Hunzelid dat dit jaar roei-instructie heeft gekregen of gegeven. De roeiers in de boten ‘Westerhaven’ en ‘Feico Camphuis’ namen het tegen elkaar op in een ‘best of three’, in steeds een wisselende samenstelling.
De ploegen startten zo enthousiast, dat ze niet precies wisten waar de finish lag, zodat ze met redelijk hoge snelheid richting muur gingen. De eerste race werd desondanks ruim gewonnen door de Feico Camphuis.

De finish van de tweede race was spannender en werd met slechts een klein verschil weer gewonnen door de Feico Camphuis.
Daardoor ging de derde race ging meer om de eer. Hier kwam de Westerhaven met een flinke voorsprong in het zicht van het clubhuis. De Feico Camphuis had onderweg een stoeltje uit de slidings gereden, waardoor roeier twee slechts halve slagen kon maken. De Westerhaven wist het toch nog spannend te maken door de nieuwe contraslag te proberen en wisten hun voorsprong toch te verzilveren zodat het 2-1 werd voor de Feico Camphuis.
De ploeg ontving speciaal ‘chinees blik’ voor hun overwinning. Daarna was het tijd voor de derde helft met bitterballen.