Roeien

Jeugd

Jeugd- en junioren roeien bij De Hunze in drie groepen: De jeugdgroep (10-14 jaar), de junioren evenementen/regio groep (14-19 jaar) en de junioren wedstrijdgroep (14-19 jaar).

Jeugdgroep

Tot en met het jaar waarin je 14 wordt roei je bij de jeugdgroep. Je traint ongeveer twee tot drie keer per week en bent vooral lekker op het water. De nadruk komt op de techniek te liggen als jij er aan toe bent. In de zomerperiode doe je examen voor Skiff-1, stuurdiploma Kleine-S, en Skiff-2.  Als je wilt kun je ook Grote-S examen doen.

Junioren evenementen/-regiogroep

Een juniorroeier traint twee keer in het weekend. Je doet mee met de indoor- of outdoortraining. Roeitechniek krijgt veel aandacht. Je doet zo snel mogelijk skiff-2 examen, omdat je dan in betere boten kunt roeien bij wedstrijden en trainingen. Je mag meedoen aan diverse wedstrijden, zoals de regio-wedstrijden, Stadje Rond, Gyas-Hunzerace, Pinksterwedstrijden, Martiniregatta, eventueel de Head of the River of nog een andere langebaanwedstrijd. Als je in deze groep zit en je bent een hele goede roeier die er voor gaat, dan kun je overstappen naar de wedstrijdgroep.

Resultaten

De Hunze heeft de afgelopen jaren veel roeitoppers opgeleid en begeleid. Daar zijn we trots op!
Met name junioren in de leeftijd van 15 – 18 jaar, die na twee tot drie jaar wedstrijdroeien tot de Nederlandse selectie doordringen en op internationale wedstrijden mogen starten: Bijvoorbeeld het Junioren-Wereldkampioenschap en de Coupe de la Jeunesse.