Let op! Voorwaardelijk vaarverbod Julianabrug in de periode tussen maandag 16 mei en zaterdag 4 juni. In die periode geldt: maandag tot en met vrijdag:  doorvaart uitsluitend mogelijk tussen 17:00 en zonsondergang. zaterdag en zondag: doorvaart vrij (zie nader: Werkzaamheden Muntingbrug en Julianabrug: gevolgen voor onderdoorvaart bruggen – KGR De Hunze)

Roeien

Stadje Rond

Stadje Rond werd voor het eerst geroeid op 16 oktober 1956. Het is een gezellige wedstrijd van 3.8 kilometer door de Diepenring van Groningen. Meestal op de zondag na de intocht van Sinterklaas. De jaarlijkse datum wordt in de agenda op deze website aangekondigd. Deelnemers roeien in vijf divisies.

De eerste divisie is een open categorie voor (oud-)wedstrijdroeiers van alle leeftijden, waarbij de snelste ploeg wint. Deze divisie strijdt om de Oving bokaal; een wisselbeker die bij het veertiende lustrum in 1956 aangeboden is door juwelier en toenmalig voorzitter Dhr. Oving.
De tweede divisie is bedoeld voor veteranen (19+) incl. tijdcorrectie. Deze divisie strijdt om de Rondom Gruno’s Veste bokaal.
Daarnaast is er een juniorencategorie (15-18 jaar). Die strijdt om de Ome Jo Voorsmit bokaal.
In de vierde divisie strijdt de jeugd (tot en met 14 jaar) om de STadjeROndJeugdbekER (Strojerbokaal).
Sinds 2017 is ook een wisselprijs voor de ploeg met nieuwe leden.
Voor de origineelst uitgedoste ploeg is er een klein prijsje te winnen.

Stadje Rond 2019

De wedstrijd was tot het laatst spannend. ‘s Morgens met een lekker zonnetje er bij.
De winnaars van de eerste divisie leverden een nieuw baanrecord van 15:01:59: Jelle Bakker, Marg van der Wal, Lucas Keijzer, Anna Menke met stuur Eline Paas. Proficiat!
De winnaars van de tweede divisie zijn René Brandhoff, Annejet Dijkstra, Klaas Breunis en Tanja van de Berg met stuur Carola van Hof. Dankzij de leeftijdscompensatie ontvingen zij de fraaie beker, terwijl de Bestuursvier nipt de snelste tijd realiseerde vóór de vier uit Norden (DL) en de winnaars na compensatie.

In blok drie kwam de J.H. Schokkenbroek binnen met een ‘beste’ plas water bij de boegplaats. Gelukkig  kon de wedstrijd toch vlot doorgang vinden met de snel tot scullboot omgeriggerde Migchelsen.
Bij de nieuwelingen had de ploeg van Lisa Fopma, Martijn de Volder, Myrthe de Boer en Ireen Harmelink met stuur Wout Brouwer de snelste tijd.
Winnaars van de junioren divisie: Silke Folkertsma, Louise Liemberg, Hugo Kuiper, Lysandros Tsiamparlis met stuur Wouke Mollema.

Winnaars Jeugdbokaal:  Simon van Dijk, Sjoerd Dillingh, Wouter Bolt en Daan Huizingh; gestuurd door Feico Camphuis.
Winnaars van de originaliteitsprijs waren Hun_uut_Grunn: Esther Dijkstra, Peter van Dijk, Sacha Steenhuis, Michael Sandler en stuur Wout Brouwer.
Ondertussen was het weer smullen geblazen van de door de jongeren gebakken pannenkoeken. Ook daarvoor dank, evenals de organisatoren Gerrit Corbijn en Hanna Waldus.

Stadje Rond 2018

Editie 2018 kende een verheugend aantal ploegen en dus deelnemers. Bij de jeugd was er dit keer alleen interne competitie. Maar de veteranendivisie had volop belangstelling. Ook de Duitse roeicollega’s uit Emden waren weer present.
Bij de jongste editie van Stadje Rond is het baanrecord uit 1989 van 15:19 verbeterd door Ploeg Hannah: Hannah van der Sluijs, Wouke Mollema, Jelle Bakker, Lucas Keijzer, Stuur: Louise Liemberg . Het nieuwe baanrecord van 15:09 werd bij schitterend weer gerealiseerd.