Update 19 april: Noord-Willemskanaal; doorvaart vrij. Houd rekening met de aanwezigheid van een ponton ter hoogte van Gyas. Uitzonderingen worden op deze plaats meegedeeld.

Coupe de la Jeunesse 4-, hard gaan op de Bosbaan

Home » Coupe de la Jeunesse 4-, hard gaan op de Bosbaan

Hard gaan op de Bosbaan

Wij, Kris, Helena, Maren en Noor zijn afgelopen weekend naar de coupe de la jeunesse geweest in de 4-. Dat is een internationale junioren wedstrijd voor een aantal landen uit Europa. En dit jaar werd het gehouden op de Bosbaan in Amsterdam!
Donderdag en vrijdag trainden en verbleven we al in Amsterdam. We verbleven in een hotel samen met alle andere landen.
Zaterdag was onze eerste race dag. In de ochtend een voorwedstrijd en in de middag de finale. De voorwedstrijd was dus onze eerste keer dat wij zouden zien hoe snel onze tegenstanders waren. Daarom moesten wij gewoon zo hard mogelijk varen. En dat was goed gelukt, want we werden 3e en dat betekende dat we in de middag de A finale mochten varen. Dit kwam als een grote verassing voor zowel ons als de coaches. In de A finale in de middag was het duidelijk te zien dat de top 3 sneller was dan de rest en werden wij 6e.

Eerste in de B finale

Bij deze wedstrijd begin je zondag weer helemaal bij nul. En heb je dus weer een voorwedstrijd en een finale. In de voorwedstrijd was er in onze heat eerst nog een valse start van de Fransen. Uiteindelijk werden we 4e. En dus voeren we in de middag de B finale. Alhoewel we een van de langzamere tijden hadden van alle voorwedstrijden, gingen we met een frisse blik de B finale in. Ondertussen namen de wind en de golven ook toe op de baan. We begonnen aan onze laatste race. Tot de 250m was het water nog redelijk vlak maar daarna kwamen al snel de golven opzetten. Vanaf de 500m lagen we voor. Maar rond de 1500m maakten wij het nog even spannend met de Spanjaarden. Toen wij dat door hadden gaven wij een flinke push en pakten wij de eerste plek met een tijd van 7:15,92 en pakte we nog een verschil van 1,38 seconden op de Spanjaarden.
Dit was voor ons allemaal onze eerste internationale wedstrijd. We hebben een beetje kennis kunnen maken met het roeien op zo’n grote wedstrijd en daarom hebben we er veel van geleerd!