‘Klassieke’ toertocht vanuit Delfzijl zondag 16 juni -vervallen

Home » Nieuws » ‘Klassieke’ toertocht vanuit Delfzijl zondag 16 juni -vervallen

Grote marentocht vanuit Delfzijl: zondag 16 juni 2024, ook als ‘estafette’ met een deel per fiets.

Toerroeitocht vanuit RV Neptunus Delfzijl door een karakteristiek stukje Groningen.
Al bijna een klassieker na meerdere edities in de afgelopen jaren. De tocht is te doen voor iedereen, die wherry 1 of skiff1 en kleine s heeft. Lengte 22 km.

Wat je onderweg kunt meemaken? Lees de enthousiaste verslagen van 2023:

https://www.hunze.nl/verslag/grote-marentocht-zondag-14-mei/  en https://www.hunze.nl/verslag/verslag-herkansing-marentocht-op-tweede-pinksterdag/

Route: westwaarts op het Damsterdiep al snel afslaan richting Krewerd/Holwierde voor een koffiestop met zelf meegebracht eten en drinken. Dan roeien we nog een stukje noordwaarts en vervolgens via zuidwaarts naar Oosterwijtwerd. Daar is voor de “lunch” gereserveerd bij restaurantcafé De School. Op de terugweg via het Damsterdiep oostwaarts door Appingedam langs de hangende keukens!

We roeien in een C4* en dubbelwherry, die we huren van RV Neptunus; in totaal plek voor 8 of 9 personen. Dit is ook het minimum aantal waarbij de tocht doorgaat. Maar als er meerdere deelnemers zijn, die een deel willen fietsen, kunnen er in totaal meer mensen mee!
De kosten van boothuur en drankjes bij Neptunus worden hoofdelijk omgeslagen. Verder betaal je zelf voor eventuele verteringen en vervoer Groningen-Delfzijl v.v. Waarschijnlijk valt er wel te carpoolen, maar Neptunus is ook goed te bereiken is per bus of trein+OV-fiets.

Opgave vóór 10 juni per mail bij Gerda Jaarsma (g.jaarsma@xs4all.nl) met telefoonnummer en vermelding of je eventueel een deel per fiets wilt doen. Geef ook aan hoeveel extra personen je een carpool-plek in je auto kunt bieden of dat je wilt meerijden / zelf voor vervoer zorgt.
De starttijd is waarschijnlijk ca. 9:30 uur bij Neptunus.

Deze editie van de tocht is wegens omstandigheden vervallen. Wellicht komt er in het najaar een herkansing.